Baleova prodaja rastužila Southampton: Kako je Lovrenov klub umjesto 15, od transfera dobio tek 3 milijuna eura?

Foto: Guliver Images/Getty Images

GARETH BALE prešao je u proljeće 2007. iz Southamptona u Tottenham za 5 milijuna funti (oko 7 milijuna eura) i za 15 posto od igračevog budućeg transfera.

Odličan posao za prodaju 17-godišnjaka, ali šest godina poslije, u Southamptonu proklinju odluku iz 2008. Tada su se, pritisnuti financijskim nedaćama, odrekli prava na tih 15 posto, za što su od Spursa dobili 2 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet godina poslije, Tottenham je prodao Garetha Balea za svjetski rekord od 100 milijuna eura, a nije teško izračunati koliko bi od tog iznosa išlo "Svecima" da onih 15 posto nije izbrisano ranijom pogodbom.

Sjetit će se ovom prilikom u Southamptonu još jednog detalja iz ovog posla: Kao dio transfera, kod njih je prešao Tommy Forecast. Mladi i perspektivni golman Spursa na kraju nije zaigrao nijednu seniorsku utakmicu za Baleov matični klub.

Na kraju, od Baleove prodaje u Real, Southamptonu dolazi 3 milijuna eura iz Fifinog "fonda solidarnosti", namijenjenog klubovima koji su "razvili igrače", koje su pak drugi bogato unovčili.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara