Begović: Snaga Bosne i Hercegovine su pozitivan stav i fantastični navijači

Foto: Twitter

"MOŽDA smo doista zlatna generacija", poručuje Asmir Begović, vratar nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, uoči prvog Svjetskog prvenstva na koje se plasirala ta momčad.

Begovićeva obitelj je napustila Trebinje 1991. godine, malo prije nego što će se rat zahuktati.

"Otišli smo kada sam imao četiri godine i to je bila najbolja odluka koju su moji roditelji mogli donijeti. Naravno da sam se kasnije educirao i razgovarao o svemu što se događalo u BiH kako bih shvatio kroz što su sve prolazili."

Preko Njemačke je završio u Kanadi gdje su ga zapazili skauti Portsmoutha i 2003. godine doveli u Englesku. Danas čuva gol Stokea i poručuje kako je BiH dobila najbolju moguću skupinu u kojoj su Argentina, Nigerija i Iran.

"Mislim da nismo mogli izvući bolju skupinu. Cijeli život treniramo za ovaj trenutak, nastup na Svjetskom prvenstvu i sada ćemo biti potpuno rasterećeni. Igrati prvu utakmicu na Maracani protiv Argentine, to je po meni poanta cijele priče!"

Što je snaga ove generacije Bosne i Hercegovine?

"Naša snaga je što imamo pozitivan stav i veselimo se izazovu. Imamo fantastične navijače, teško je opisati kakvu atmosferu su sposobni napraviti. Zbog rata je naša populacija raštrkana po cijelom svijetu i gdje god igramo, osjećamo se kao kod kuće."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara