Belgija je u svakom slučaju imperativ: Nositelji na SP-u bit će određeni FIFA-inim rankingom u listopadu

Foto: Screenshot

IZVRŠNI odbor Fife odlučio je da će osam nositelja skupina na Svjetskom prvenstvu u Brazilu iduće godine biti sedam najboljih reprezentacija na rang-ljestvici u listopadu te domaćin Brazil.

FIFA je odustala od dosadašnje prakse određivanja nositelja na osnovi nastupa i rezultata sa prethodnih svjetskih prvenstava te je odlučila primijeniti jednostavniju metodu i koristiti vlastitu rang-ljestvicu, i to onu za mjesec listopad, kao kriterij određivanja nositelja skupina. To praktički znači da će reprezentacije Belgije i Kolumbije gotovo sigurno biti nositelji na Svjetskom prvenstvu, ako ovoga mjeseca izbore plasman na svjetsku smotru, kao što se očekuje.

Trenutno prvih sedam mjesta na FIFA-inoj rang-ljestvici zauzimaju Španjolska, Argentina, Njemačka, Italija, Kolumbija, Belgija i Urugvaj. Domaćin Brazil je na osmom mjestu, dok Hrvatska zauzima deseto mjesto, iza devete Nizozemske. Sljedeću rang-ljestvicu FIFA će objaviti 17. listopada. Krovna svjetska nogometna organizacija priopćila je kako će ostala tri mjesta u svakoj skupini biti određena "geografskim i sportskim kriterijima.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara