BiH savez odgovorio Aci Petroviću: Siromašni smo, a nudili smo mu više nego HKS Repeši!

BiH savez odgovorio Aci Petroviću: Siromašni smo, a nudili smo mu više nego HKS Repeši!

Foto: Fiba

GLAVNI tajnik Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović izrazio je razočarenje istupima hrvatskog trenera Aleksandra Petrovića koji je na posljednjem europskom prvenstvu bio izbornik bh. košarkaša te je u medijima ustvrdio da mu je KS BiH nije ponudio uvjete za nastavak suradnje. Na facebook profilu Mahmutović je napisao kako ne iznosi službeni stav, ali da Košarkaški savez neće popustiti pred Petrovićevim pritiscima za plaćom od oko 20.000 eura.

"Ako je netko pomislio da će pritiskom medija, javnosti uspjeti dobiti traženu plaću od 40.000 maraka (oko 20.000 eura) za mjesec dana rada, tj. za dva ljetnja mjeseca 80.000 maraka, a za pomoćne trenere traženih 10.000 maraka za ta dva mjeseca rada, onda je polupao lončiće", napisao je Mahmutović.

Petrović je jučer za sarajevski Dnevni Avaz izjavio da više neće voditi košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Neugodno sam iznenađen, ne znam što se događalo u posljednjih nekoliko tjedana pa da se stvari toliko promijene u odnosu na naš neki načelni dogovor. Očito je, međutim, da Košarkaški savez nije uspio osigurati uvjete kako bi se suradnja nastavila. Na kraju krajeva, hladno reći da jednostavno nema nikakvih sredstava da bi se naša priča mogla nastaviti, u jednu ruku me je i povrijedilo", rekao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mahmutović je međutim demantirao Petrovićeve navode.

"Ponudio sam mu 20.000 maraka (oko 10.000 eura) za jedan mjesec rada ili točnije 40.000 za dva mjeseca. A njegovom stručnom timu, tj. pomoćnim trenerima, plaću od 3.500 za mjesec ili 7.000 maraka za dva mjeseca. Ponudio sam više nego što je Hrvatska dala svom selektoru Jasminu Repeši, oko 15.000 eura, iako 'bogati' Hrvatski savez ima proračun od pet milijuna maraka", napisao je na FB profilu Mahmutović. Pojasnio je da je BiH siromašna država i da jednostavno nije u stanju više novca ponuditi hrvatskom treneru.

"Mislim da smo mi jedna siromašna država i siromašan savez i to nije tajna, a nemamo šta ni tajiti, nije sramota biti siromašan. Izvinite ali ne možemo više i sva naša krivica je u našem siromaštvu", napisao je.

Aco Petrović je BiH odveo na Eurobasket u Sloveniju gdje su njegovi izabranici ispali u prvom krugu s omjerom od tri pobjede i dva poraza. Cijelo to razdoblje Petrović je radio besplatno za Košarkaški savez BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara