Blanka Vlašić: Ne znam koliko mi je ostalo do kraja karijere

Foto: Cropix

BLANKA VLAŠIĆ i dalje se oporavlja od ozljede ahilove tetive. Najbolja svjetska skakačica u vis u posljednjih nekoliko godina, preko malih ekrana pratila je Svjetsko atletsko prvenstvo. Nije bilo lako, rekla je Blanka Vlašić.

"Najemotivnije sam to doživjela zbog Sandre. Nije mi bilo uopće bilo teško gledati moje cure kako skaču jer sam znala da je to dobra odluka i pomirila sam se s njom jako brzo. Moj put je u ovom trenutku još uvijek put oporavka i zbog toga ne valja žaliti za nečim što bi me vjerojatno samo kompromitiralo. Tako da je to natjecanje definitivno bilo dobro zaobići, kao i ostatak sezone, i posvetiti se potpuno oporavku da napokon tu ozljedu stavim iza sebe i da ne skačem više pod bolovima", rekla je Vlašić te dodala da je dobro da je napravila pauzu, ali joj je i drago da je jedan dio sezone skakala koliko god joj je to obnovilo ozlijedu.

"Još uvijek su prisutni bolovi. Međutim, terapija je intenzivna i vjerujem da ću se jako brzo vratiti normalnim treninzima mada i sada treniram svakodnevno. Malo drugačije, ali nisam na odmoru"

"Svjetski rekord mi je i dalje velika motivacija"

Vlašić ističe i kako ne zna koliko je daleko od kraja karijere jer, osim tetive, ostatak tijela je u dobrom stanju.

"Još uvijek imam motivacije, još uvijek me srce vuče da skačem i još vjerujem da mogu puno toga dati tako da neću odustajati dok god sve opcije ne istrošim. Pogotovo zato što, osim te tetive, ostatak tijela mi je sasvim dobro održavan i jako se dobro osjećam. Mislim da još nije vrijeme da stanem. U postocima ne znam koliko sam blizu kraja u odnosu na neke svoje dugoročne planove. Jednostavno, idemo iz dana u dan", rekla je Vlašić.

"Sve što radim radim maksimalno, a hoće li to biti dosta za napad na svjetski rekord stvarno ne znam", iskreno je poručila Blanka.

"Jesu li moje mogućnosti na tom nivou, to ne znam, ali to je definitivno nešto što volim imati kao jednu sličicu ispred sebe kad treniram i kad mi je teško kao jedan motivacijski vjetar u leđa"

Sutra je na stadionu Mladosti na Savi novi Hanžek. Blanka nije skakala na prošlom, a neće ni na ovom.

"Na Hanžeku sam odrasla u sportskom smislu. Tamo sam prvi put skočila preko dva metra. Zapravo, ne sjećam se lošeg 'Hanžeka'. Možda sam samo jednom bila tužna nakon skakanja u Zagrebu, ali uglavnom su tu bile suze radosnice. Tu sam skočila 2,08, svoj osobni rekord, skok koji neću zaboraviti nikad. Mislim da ću ga se sjećati i za 50 godina kao da je jučer bio".

"Sandra može do rekorda na Hanžeku"

Blanka je s velikim pijetetom govorila o svjetskoj prvakinji u bacanju diska, Sandri Perković i svim ostalima koji će sutra nastupiti na našem atletskom mitingu.

"Mislim da još nisu svjesni koliko je to velika stvar biti neprikosnoven u svojoj disciplini. Osim toga, imamo niz drugih vrhunskih zvijezda: odlično koplje, 110 prepone, 10 svjetskih prvaka", nabrajala je Vlašić.

Kad smo postavili pitanje o hitcu Sandre Perković preko 70 metara, Blanka je ispalila.

"Sandra uvijek može. Malo je ozlijeđena, ali to je tako u sportu, pogotovo kada se zareda puno natjecanja, a ovo je ipak kraj sezone, dođu neke male boljkice. Međutim, mislim da će Sandra svojom motivacijom i željom da nastupi u najboljem mogućem svjetlu, u krajnjem slučaju nastupiti na svom nivou što je uvijek jako dobar rezultat", zaključila je Vlašić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara