Blanka Vlašić bez medalje na Svjetskom dvoranskom prvenstvu: "Nije jednostavno vratiti se na vrh"

Foto: Hina

BLANKA VLAŠIĆ ostala je bez medalje na Svjetskom dvoransku prvenstvu.

Nakon što je lakoćom preskočila 185 centimetara, iz drugog pokušaja je preletjela i 190. Odlična je Blanka bila i na 194, no zapela je na 197 centimetara.

Prva dva pokušaja su bila katastrofalna, a u trećem je bila blizu, no nije uspjela, te je završila na šestom mjestu. Ostala je Vlašić tako na četiri dvoranske medalje u karijeri.

"Vratiti se na vrh nije jednostavno. Dva velika natjecanja uoči SP-a su premalo. U siječnju sam tek počela skakati kako treba na treninzima jer je to tada sve bila rehabilitacija. Ono što je najbitnije je da je tetiva odlično, skakala sam bez bolova. Skočila sam koliko sam mogla, možda sam mogla i preko 197 centimetara, ali nema tu filozofije", rekla je 30-godišnja Blanka koja u nastavku sezone očekuje bolje nastupe.

"Povratak je težak koliko fizički, toliko i psihički. Treba još vremena, bila sam strpljiva i sada ću biti još strpljiva da bih došla do velikih visina. Ovo je bila samo mala najava drugog dijela moje karijere, niti sam stara, niti manje željna nego na početku karijere."

Zlato su, prvi put u povijesti, podijelile Ruskinja Marija Kučina i Poljakinja Kamila Licwinko. Treća je bila Španjolska Ruth Beitia.

Podsjetimo, Ana Šimić je ispala još u kvalifikacijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara