Blatter o uhićenima: Ne mogu ih ja sve nadgledati cijelo vrijeme

Blatter o uhićenima: Ne mogu ih ja sve nadgledati cijelo vrijeme

Foto: Hina

PREDSJEDNIK FIFA-e Sepp Blatter prvi put je javno nastupio nakon što je u srijedu ujutro uhićeno sedam dužnosnika FIFA-e, među kojima i dva njegova dopredsjednika. Blatter je govorio zastupnicima na godišnjem kongresu FIFA-e u Zurichu

> SVE O SKANDALU U FIFA-i

> Blatter odbio odstupiti: "Michel, znaš da je za to prekasno"

 

"Događaji od srijede nadvili su se kao duga sjena na nogomet i ovaj kongres. Oni su donijeli sramotu i poniženje i zahtijevaju promjenu kod svih nas. Ne smijemo dopustiti da se FIFA-in ugled i dalje vuče po blatu. Znam da mnogi ljuti mene smatraju odgovornim, ali ja ne mogu nadgledati sve osobe svo vrijeme. Ako netko radi nešto krivo, on to želi i sakriti", izjavio je Blatter koji je na čelu FIFA-e od 1998. godine, te se kandidirao za novi mandat na izborima koji će se održati u petak.

Jedini Blatterov protukandidat u petak bit će jordanski princ Ali bin Al Hussein.

Blatter je u četvrtak odbio izravan zahtjev Michela Platinija, oči u oči, da se povuče s pozicije predsjednika FIFA-e, ali je Švicarac, kojeg mrze i u vlastitom kantonu, to odbio. Usprkos skandalu, uvjeren je u pobjedu.

Uz aktualnog predsjednika FIFA-e stali su Azija, Afrika i Rusija, dok UEFA i većina europskih saveza podržava jordanskog princa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Iza svega je politika: Američka poruka Blatteru zbog Putina

> Sve zbog Palestine: Iza udara na FIFA-u stoji izraelski lobi?

> Najveći udar na Blattera: Može bez Zapada, ali ne i bez sponzora

> Smiješna strana FIFA skandala: Nasmijte se uz Kuma Blattera i nogometnu mafiju

Prvi čovjek MOO-a: Znamo iz iskustva kako je borba protiv korupcije bolna

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach u svom je obraćanju zastupnicima rekao kako bi krovna međunarodna nogometna organizacija trebala učiti iz iskustva olimpijskog pokreta kako bi postala transparentnija i kako bi zadržala povjerenje.

"Ovo su tužni i teški, ali i vrlo važni dani za FIFA-u, ali ja sam uvjeren kako ćete vi, čuvari nogometa, slijedeći put transparentnosti i odlučnosti, prebroditi izazove koji su pred vama i kako će vaš sport ponovno zasjati. Mi u MOO-u znamo iz vlastitog iskustva otprije 15 godina kako je borba protiv korupcije vrlo izazovna i bolna, ali isto tako znamo i da nema drugog puta da se osigura povjerenje u svom poslu, politici i društvu. Stoga vas hrabrim da ojačate suradnju s relevantnim institucijama kako biste u potpunosti rasvijetlili stvari vezane za ozbiljne optužbe", kazao je Bach.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara