Cedevita kod Szolnokija: Jedino pobjeda ostavlja u igri za playoff

Cedevita kod Szolnokija: Jedino pobjeda ostavlja u igri za playoff

Foto: Cropix

U SUBOTU Cedevita gostuje kod mađarskog Szolnokija koji je u posljednjem kolu s 89:72 pobijedio Union Olimpiju. Da bi zagrebačka momčad ostala u utrci za završni turnir u Mađarskoj mora tražiti pobjedu.

"S obzirom da smo mi spremni na sve najbolje i najgore, a pretpostavljam da smo ono najgore ispucali protiv MZT-a, očekujem da ćemo imati jednu solidnu reakciju i odigrati dobru utakmicu protiv Szolnokija", rekao je trener Cedevite Aco Petrović.

"Ne smijemo upasti u zamku i promatrati tablicu kao takvu jer tablica definitivno nije mjerilo kvalitete Mađara, s obzirom da su oni sigurno ovog trenutka bolji od pet-šest momčadi koje se takmiče u regionalnoj ligi. Ušli su u dobru seriju, a ako gledamo njihove rezultate doma, dobili su Partizana, 30 minuta bili su u egalu sa Zvezdom i pregazili su Olimpiju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao recept igre protiv Mađara trener Cedevite je istaknuo dvije stvari...

"To je momčad koja možda ovog trenutka trči najbolju tranziciju. Nakon skinutog skoka ili čak nakon primljenog koša brzo se otvaraju. Prema tome, prvih četiri-pet sekundi moramo biti maksimalno koncentrirani kako tu domaćin ne bi stvarao višak. Druga stvar koja je bitna je da ih energetski moramo pokrivati. Oni imaju par fantastičnih šutera, pod uvjetom ako su sami."

"Horvath, Nemeth, Kalve, Gay, to su sve igrači koji su sjajni šuteri ako im ostaviš dovoljno kvalitetne pozicije da su sami na šutu za tri poena. Ta dva segmenta, naša defanzivna tranzicija i da ih ne ostavljamo same na poziciji za tri poena bih rekao da su glavne prepreke do pobjede", za kraj će.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara