Čelnici Hajduka ipak idu na sastanak s HNS-om: "Mi smo za dogovor, a ne za destrukciju"

Čelnici Hajduka ipak idu na sastanak s HNS-om: "Mi smo za dogovor, a ne za destrukciju"

Foto: Hina, Hajduk.hr; Montaža: Index.hr

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ ovih dana pozvao je predstavnike Hajduka na sastanak u Zagreb. Pozvani su krupni dioničari splitskog kluba, gradonačelnik Ivo Baldasar i čelnica Nadzornog odbora Branka Ramljak.
 
Bez poziva ostao je predsjednik Hajduka Marin Brbić, koji je od HNS-a kažnjen s godinu dana zabrane rada u nogometu. Iako je izgledalo da čelnici Hajduka zbog nepozivanja Brbića neće otputovati u Zagreb, do sastanka će ipak doći.
 
"Što se tiče sastanka HNS-a s predstavnicima Hajduka, mi vjerujemo da će do njega ipak doći, jer smo upravo čuli da je gradonačelnik Baldasar navodno okupio tim ljudi koji bi trebao doći u Zagreb. Mi smo poziv poslali, mi želimo taj sastanak, no sve je na predstavnicima Hajduka. Teško mi je dati nekakav širi komentar na tu temu jer se rasplet priče upravo odvija", rekao je za Index glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.
 
Hajduk potvrdio: Do sastanka će doći
 
Obratili smo se i Hajduku čiji nam je glasnogovornik Alen Orlić potvrdio da bi do sastanka ipak trebalo doći, ali da na njemu najvjerojatnije neće biti splitskog gradonačelnika:
 
''Prema informacijama koje imam, mogu vam potvrditi da će do sastanka doći, no u kojem sastavu će naša delegacija doći u Zagreb još se ne zna. Također, kako sad stvari stoje gradonačelnik Baldasar neće nazočiti sastanku. Međutim, mi smo za dogovor, ne za destrukciju, tako da što se nas tiče, ako suprotna strana pokazuje dobru volju, mi ćemo poziv prihvatiti.''
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
HNS izvijestio FIFA-u o "miješanju politike u ustroj institucija Saveza"
 
Iz krovne hrvatske nogometne kuće ponovili su da su protiv promjena Zakona o sportu koje je predložio "Naš Hajduk".
 
"Apsolutno smo protiv toga. Apsurdno i ishitreno je mijenjati Zakon samo zato jer to odgovara jednoj interesnoj skupini. Također, napomenuo bih da je neprihvatljivo da se u tom nacrtu uopće ne definira sport niti njegovo financiranje. Uz to, suludo je da u izradi zakona o sportu nisu uključeni ni sportaši, ni nacionalni savezi, ne samo nogometni, ni Olimpijski odbor... Udruga Naš Hajduk jednostavno želi preskočiti neke korake koji se ne smiju preskakati."
 
Zbog toga je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a, izvijestio i FIFA-u. U HNS-u smatraju da se radi o nasilnom pokušaju miješanja politike u ustroj institucija Saveza.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara