Červar se zahvalio Srbima na pozivu: Niti jedan ugovor u životu nije vječan, ali ovo je samo teorija

Foto: Getty Images / Guliver image 

VELIMIR MARJANOVIĆ, predsjednik srpskog rukometnog saveza, iznio je zgodnu ideju proteklih dana: "Lino Červar je moj veliki prijatelj. Vrlo rado bih ga vidio na klupi Srbije, ali to je vjerojatno nemoguće. To je čovjek kojem bih s punim povjerenjem dao i klub i reprezentaciju, jer znam da bi napravio rezultat".

Poziv predsjednika RSS-a ipak će ostati tek ideja. Razlozi su, tvrdi i on sam, financijske i geopolitičke prirode. Srbija ne može platiti Červara koji je uoči sezone kombinirao s odlaskom u Hamburg. Posao nije dogovoren pa se bivši trofejni izbornik Hrvatske vratio u Metalurg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je Lino Červar spominjao da nije presretan rezultatima hrvatskog rukometa u posljednje vrijeme i dojam je da bi radije prihvatio poziv Zorana Gopca. U tom smjeru mogu se tumačiti i njegove izjave za srpski Blic.

"Čuo sam za izjavu gospodina Marjanovića s kojim se dobro poznajem i često čujem. To je samo jedno mišljenje koje u ovom trenutku ne treba ozbiljno komentirati. U principu ne volim govoriti hipotetički.  Trener sam Metalurga i to je sve što mogu reći. Razmišljam samo o pripremama. Ugovor mi je važeći, no nijedan ugovor u životu nije vječit. Neko vrijeme nisam se čuo s Marjanovićem. Izjave koje je dao shvaćam kao njegovu želju i ništa drugo. I to vjerojatno zbog situacije u vašem rukometu. Bilo bi zaista nekorektno da bilo što dalje komentiram. Želim vam sve najbolje i hvala na pozivu", rekao je Červar koji je nakon izjava Marjanovića isticao da politika ne bi bila prepreka ovom angažmanu.

Uostalom, na klupi Srbije već je sjedio hrvatski stručnjak Sead Hasanefendić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara