Champagne odustao od utrke za predsjednika FIFA-e, Figo i Van Praag u borbi za europske glasove

Champagne odustao od utrke za predsjednika FIFA-e, Figo i Van Praag u borbi za europske glasove

Foto: Getty Images/Guliver Image

JEROME CHAMPAGNE je u ponedjeljak službeno objavio da odustaje od kandidature za mjesto predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) budući da nije uspio skupiti potporu minimalnih pet nacionalnih saveza.

Champagne je dugo bio jedini protukandidat sadašnjem predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru, no dobio je službenu potporu samo tri nacionalna saveza.

"Razlog mojeg odustajanja je jasan - institucije su se mobilizirale kako bi uništile moju neovisnu kandidaturu. U strahu od osvete moćnika, koji financijski drže pod kontrolom globalni nogomet i dodjelu domaćinstva velikih natjecanja, mnogi savezi su mi uskratili obećanu potporu", kazao je Champagne, bivši dužnosnik FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovim odustajanjem, Blatterovi protukandidati su ostali jordanski princ Ali Bin Al-Hussein, slavni portugalski nogometaš Luis Figo i predsjednik Nizozemskog nogometnog saveza Michael van Praag. Unatoč činjenici što je na čelu FIFA-e još od 1998. godine, Blatter je veliki favorit uoči izbora 29. svibnja.

Luis Figo je na početku kandidature rekao kako se na taj potez odlučio zbog brojnih skandala koji su narušili ugled nogometne organizacije.

"Ja brinem o nogometu i ne sviđa mi se ono što vidim. Ako krenete tražiti pojam FIFA na internetu, prva riječ koja se pojavljuje je skandal. Nogomet zaslužuje puno bolje od ovoga." rekao je Figo kojeg su podržali savezi Danske, Luksemburga, Makedonije, Crne Gore i Poljske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara