Cibonin "mesija": Drago mi je da su gotove priče o crnom nizu, sad možemo igrati normalno

Cibonin "mesija": Drago mi je da su gotove priče o crnom nizu, sad možemo igrati normalno

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Cibone sutra od 17 sati u sklopu 9.kola regionalne ABA lige u Draženovom domu dočekuju Zadar. Novi trener "Vukova" Slaven Rimac prije dva dana je s ekipom koju mu je ostavio Neven Spahija prekinuo niz od 28 edropskih poraza. Sramotan rezultat, ali pobjeda protiv Le Mansa, smatraju Cibosi, može biti prekretnica

''Taj niz poraza bio je jednostavno splet nesretnih okolnosti, a ne pritisak na igrače'', rekao je Rimac.

''Drago mi je što se više to neće povlačiti po novinama i nadam se da ćemo u nastavku Eurokupa i ABA lige igrati normalno i pobjeđivati i dok god postoji šansa da se prođe dalje shvaćamo to ozbiljno. I idemo u svaku utakmicu da možemo sa svima igrati. To ste vidjeli, jer s kim god smo igrali izgubili smo zadnjim šutem ili smo se držali zadnje dvije minute. To su momčadi naše kvalitete, to nisu momčadi bolje od nas''.

Što su konkretno Rimac i sada njegov pomoćni trener Jurica Golemac mogli promijeniti u tako kratkom periodu, nakon odlaska Spahije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Uvijek nakon smjene trenera igrači se žele nametnuti novom treneru i žele biti maksimalno pozitivni što se tiče dogovorenih stvari. Mislim da to za sada funkcionira. Nismo mi imali puno vremena da sastavljamo nove akcije, već smo neke stvari koje je Spahija započeo mi smo nastavili i one dugoročno moraju dati uspjeh'', rekao je Rimac i dodao:

''Mislim da smo u ove dvije utakmice u glavu im uspjeli staviti da mogu igrati i da je većina stvari na njima. I da ako ispoštuju to, da će biti nagrađeni. I nadam se da će nam sada biti lakše i da je to međusobno povjerenje između igrača samih i između nas i njih, puno bolje''.

Najavio je i susret sa Zadrom.

''Zadar je dobra momčad, respektiramo je, kao i sve momčadi u ABA ligi. Sve su utakmice tu teške, nismo još niti jednom naišli na momčad koja se predala. Morat ćemo se maksimalno spremiti, a neke stvari smo se već dogovorili'', najavio je trener Vukova Slaven Rimac koji je, čini se preporodio momčad i nakon odlaska Spahije ubilježio dvije pobjede za redom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara