Čilić: Policija se ne treba miješati jer Nalbandian nije namjerno udario suca

Čilić: Policija se ne treba miješati jer Nalbandian nije namjerno udario suca

Foto: AFP

MARIN ČILIĆ u finalu Queensa protiv Davida Nalbandiana vjerojatno je doživio najčudniji događaj u karijeri. Argentinac se naljutio zbog gubitka servisa i udario reklamni pano koji je raskrvario nogu linijskog suca. Meč je zbog toga prekinut, a Čiliću dodijeljen naslov.

"Bio sam iznenađen kada sam čuo da se u cijelu priču uključila i policija, jer ono što se dogodilo na igralištu nije bilo namjerno. Mislim da je uključenje policije malo pretjerana reakcija. Nalbandian nije namjerno ozlijedio suca, jer je znao da bi mu slijedila diskvalifikacija da je to namjerno učinio. S obzirom na tijek događaja, bio je i ovako diskvalificiran prema pravilima, ali da se sada još mora suočiti i s policijskom istragom, mislim da to nije potrebno"izjavio je Čilić za The Tennis Space.

Objasnio je i zbog čega nije razgovarao s Nalbandianom nakon meča.

"Nismo razgovarali, on je bio prilično utučen nakon finala i razočaran svime što se dogodilo. Bio je u svom filmu."

Osvrnuo se još jednom na vrlo neobične okolnosti osvajanja prvog naslova u karijeri na travi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Manje je zadovoljstva kada pobijedite u finalu na ovakav neobičan način. No, ja sam bio sretan što sam imao dobar tjedan, što sam igrao stvarno dobar tenis. Jasno, lijep je osjećaj podignuti trofej pobjednika."

Iako je protekle dvije godine gubio u 1. kolu Wimbledona, kaže da je lijep osjećaj vratiti se u All England Club u kojem je prije četiri godine stigao do osmine finala.

"Stvarno je lijep osjećaj biti u Wimbledonu. Tereni su u najboljem mogućem stanju. Prvi dan je ovdje uvijek najveće uzbuđenje, biti opet ovdje u ovom klubu, u ovom okruženju. Tereni su malo drukčiji od onih u Queen's Clubu, malo sporiji."

Na kraju je Marin otkrio kako se nikada nije bolje osjećao uoči Wimbledona.

"U svim ovim godinama igranja na travi, ove godine imam najbolji osjećaj uoči Wimbledona. Imam dojam da sam u stvarno dobroj formi. S takvim osjećajem sam stigao i u Queen's Club. Nakon što sam ga osvojio, osjećaj je još bolji. Forma je baš kakva i treba biti pred Wimbledon. Nije u pitanju samo moje samopouzdanje, već činjenica da puno bolje osjećam loptu i da igram puno bolje", zaključio je Čilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara