Ćiro i Lino nakon uspješnog vikenda poručuju: Što se više gomilaju neznalice - to će više smetati znalcima

Foto: Guliver Image/Getty Images

DVA hrvatska legendarna trenera Ćiro Blažević i Lino Červar bila su uspješna ovog vikenda.

Ćiro Blažević ponovno je "zaludio" BiH. Ovog puta kao trener drugoligaša Slobode iz Tuzle s kojom od kad je sjeo na trenersko mjesto nije primio gol u šest kola, a u posljednjem je svladao Jedinstvo i izjednačio se s njim na prvom mjestu koje vodi u rang više, u Premijerligu.

Mnogi već spominju da će Ćiro dobiti spomenik u Tuzli.

"Ma daj, treba uspjet'. Kad ću ja doć' do toga, to je važno. Hoću li pobijediti u konačnici, to je važno. Raspored mi je grozan", poručio je Ćiro.

"Težak, vrlo težak. Ali znaš što to znači težak? Izgubiš tamo gdje se najmanje nadaš, a pobijediš tamo gdje misliš na je nemoguće."

Ćiro: Još sam mlad

U Hrvatskoj su i Červar i Blažević već odavno otpisani...

"Nismo mi jedini koji smo žrtve takve tradicionalne pogreške. Dođu divlji da otjeraju pitome. Ja sam još mlad", u svom je stilu rekao Ćiro za Mediaservis.

Olimpijski pobjednik i svjetski prvak s rukometnom reprezentacijom Hrvatske, Lino Červar je sa skopskim Metalurgom izborio plasman među osam najboljih u Ligi prvaka. "Mago di Umago" je u dvije utakmice bio bolji od danskog Koldinga i prošao u četvrtfinale. Červara smo telefonom ulovili na proputovanju iz Kopenhagena, preko Zagreba za Skopje.

"Ovo je raritet", ponosno je rekao Lino i dodao:

"To da smo mi treću godinu iz kvalifikacija ušli u Top 16, a sad drugu godinu u top osam, to je rijedak slučaj. Na to smo ponosni."

U ovom biranom društvu su još jedan skopski klub Vardar, te PSG, Kiel, Veszprem, Flensburg, Barcelona, i Kielce ili Loewen koji igraju danas. "Nemam nekih posebnih želja", izjavio je Červar i dodao da je proračun kluba daleko ispod svih koji su prošli u četvrtfinale.

"Nikad nismo kalkulirali, a tražiti nešto posebno - ne treba."

Červar: Kod mene su igrači pušili i bili prvaci

O dementnosti ili zaboravu od strane klubova i saveza spram našeg trenera, Červar kaže:

"Blago meni pored ovih staraca. Mislim da je čovjek toliko mlad koliko je spreman u ulagati u sebe. Što se više gomilaju i množe neznalice - to će više smetati znalcima."

Zasmetala je Linu tvrdnja Zorana Gobca da nam reprezentativci ne žive sportski i da kad prestanu pušiti - da će tek onda svladati Francusku. "Kod mene su pušili i bili smo svjetski i olimpijski pobjednici", poručio je Lino.

"Nismo se smjeli odreći Balića"

"Nije to baš tako. To je zabluda u odnosu na zapad i na druge sredine i kulture gdje je etika rada vrlo prisutna. Tamo smatraju da nikad ne treba baciti koplje u trnje. Nisu se smjeli odreći Ivana Balića", poručio je Červar i sjetio se Olimpijskih igara u Londonu kad je Ivano sam preokrenuo rezultat u polufinalu protiv Francuza, i u tom trenutku ga je izbornik izvadio iz igre.

"Poslao sam mu tada SMS poruku i poručio mu da ga nisu razumjeli. Bio je u nevjerojatnoj motivaciji u Londonu i nije dobio tu priliku. To mi je bilo jako žao", zaključio je na kraju Lino Červar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara