Ćiro u "predinfarktnom" stanju: Ja sam hendikepirani trener, odlazim kao gubitnik

Foto: A. Buljubašić / Cropix

DRAŽEN MEDIĆ tvrdi da će Zagreb ostati u prvoj ligi, gradonačelnik Milan Bandić, pak, da će ih iz druge lige izvući Ćiro Blažević. A on već dugo nema snage i koprca se. To i sam priznaje, dok se u oproštajnoj predstavi za novinare naziva posipa pepelom, proglašava krivcem i gubitašem. Ćiro kaže da ga ne zanima "administracija" koja često mijenja pravila o ispadanju iz lige.

"Meni je to strano. Zagreb je tako ostao u ligi sa Štimcem, ali nisam ja za to."

Bio je to tipični Ćiri monolog. Red Tuđmana, red patetike, i naravno Ćiro je došao do Zdravka Mamića.

"Moram se stalno vraćati na Mamića. Čuo sam da me nazvao smećem. Ma on za sto godina u nogometu neće napraviti ono što sam ja napravio. Da mu nije ovog smeća, ne bi ga nikad ni bilo"

Zagreb igra još dvije utakmice do kraja, protiv Slavena i Rijeke.

"Koprcam se, sport mi nije vratio koliko sam mu dao. No i ja sam kriv, najgore je plakati nad vlastitim grobom. Dat ću sve od sebe da u ove dvije utakmice ne izgubimo dostojanstvo. Želimo u Koprivnici dati do znanja da nismo potpuno mrtvi, pa Rijeci oduzeti Europu"

Hoće li mu nedostajati novinari?

"Jedva čekam da vas se riješim. Ja ovdje dolazim i plačem, to govori u kakvom sam stanju. Moj pokojni predsjednik Tuđman znao bi mi reći "Gdje ste gubitniče", kada sam gubio s reprezentacijom"

Ja sam gubitnik, iako igramo dobro, ali ne zabijamo. Stvaramo prilike i promašujemo i zbog toga umirem od tuge. Ja sam kriv jer igračima nisam prenio potrebno psihološko stanje. Fatalizam je ušao u ekipu i pomoći nije bilo. Bolje užasan kraj, nego užas bez kraja"

Bandić kaže da ćete vi vratiti Zagreb ponovo u prvu ligu.

"Ja sam hendikepirani trener. Nije uputno da ja vraćam Zagreb u prvu ligu, što god Bandić govorio. Moj najjači adut bio ja autoritet, a ovaj fijasko mi je oduzeo autoritet"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara