"Čovjek koji neistomišljenicima sere u usta i nabija na onu stvar": Znam koliko vam je teško kad vidite krunicu u mojoj ruci

Foto: Cropix

IGOR ŠTIMAC ovih je dana na meti javnosti što zbog katastrofalne forme njegove reprezentacije, a što zbog vulgarnih izjava koje je uputio nakon sretno izborenog remija u Beogradu protiv Srbije. Štimac je šutio nekoliko dana dok su kritike pljuštale sa svih strana, a zatim je odlučio progovoriti.

> Štimac: Okrenuo sam se Mamiću jer je najsposobniji, a one koji kritiziraju moj rad nabijem na onu stvar

Podsjećamo, hrvatski izbornik poručio je kako sve one koji ga kritiziraju "nabije na onu stvar", a da predsjedniku Dragovoljca Ivici Perkoviću "sere u usta".

Njegovo priopćenje koje je objavio na svom Facebook profilu objavljujemo u cijelosti:

"Poštovani navijači,

S obzirom na informacije koje u Koreji stižu do mene, a vezano uz medijsku hajku koja se po ne znam koji put vodi protiv mene osobno sa ciljem omalovažavanja, pokušaja degradacije mene kao čovjeka i izbornika, osjećam potrebu obratiti vam se preko ove stranice koja uostalom i jeste otvorena na samom početku moga rada kada je postalo jasno koliko jako će se pojedinci truditi ignorirati bitno, a upornim ponavljanjem laži iz vlastitih radionica pokušati stvoriti oko nas nepovjerenje, mržnju i atmosferu uz koju će biti jako teško ostvariti očekivane rezultate.

Što se tiče pojedinih napisa u svezi mojih "navodnih" izjava, a koje su objavljene u nekim našim medijima, to ćemo rješiti sudskim putem kao mnogo puta do sada.

Što se tiče same utakmice, naravno da u kontekstu odigranog ne možemo biti zadovoljni, te da ponajprije ja sa stožerom, a potom i igrači, moramo pronaći put do uvjerljivijih izdanja.

Ali zapitajmo se svi zajedno tko i sa kojim ciljem uporno ignorira vrijednost do sada ostvarenih rezultata, što se reprezentacija vratila narodu, to što smo izbacili Srbiju iz konkurencije nekoliko kola prije kraja, što još uvijek nismo izgubili šanse za prvu poziciju u skupini, što i u slučaju osvajanja drugog mjesta imamo osiguranu ulogu nositelja, što smo bez obzira na atmosferu linča koju nam kreiraju " dobronamjernici " otvorili put mnogim mladim igračima koji su bez sumnje zalog za sigurnu budućnost našeg nogometa ( Kovačić, Radošević, Rebić, Halilović, Bubnjić ), to što u nijednom trenutku nismo izgubili rejting na Fifa-inoj tablici u ovom ciklusu, već smo dobar dio vremena i napredovali na istoj?!

Sve ovo što se događa proteklih dana početak je akcije združenih snaga koje ja zovem " kreatori kaosa ", sa kojom će pisci tih redaka i budućih kolumni hraniti hrvatski puk, poticati mržnju i "afirmativno" djelovati sa željom da nam se "pomogne" u ostvarenju cilja, plasmanu na SP.

Znam gospodo pisci koliko vam je teško kad vidite krunicu u mojoj ruci, koliko vam smeta što sam pripremao momčad u Medugorju, što sam nakon utakmice u Beogradu pozdravio Vukovar, Hercegovinu i sve Hrvate diljem svijeta.

Nije to lako slušati, znam.

Nije ni meni lako, svejedno ću se za sve vas pomoliti večeras...

Vaš izbornik"

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara