Dinamo ne može napuniti Maksimir niti sa svim domaćim susretima u sezoni zajedno

Dinamo ne može napuniti Maksimir niti sa svim domaćim  susretima u sezoni zajedno

Foto: Hina

SA 710 gledatelja u susretu protiv Slaven Belupa Dinamo je na Maksimiru zaključio jesensku polusezonu, a drugi dio prvenstva otvorio je sa 356 gledatelja na tribinama svog stadiona u slavlju nad Lokosima.
 
 
Za dlaku izbjegnut negativan rekord
 
Tih 356 gledatelja, što je informacija sa službenih stranica zagrebačkog kluba, za pedesetak gledatelja je nadmašilo negativan rekord Dinamove domaće utakmice na Maksimiru, koji datira iz 2005. godine. Tada je ogled Modrih s Osijekom u Ligi za ostanak promatralo 300-tinjak gledatelja.
 
Ovaj put na posjet je zasigurno utjecao snijeg, koji je u jučerašnjoj mećavi prekrio Zagreb, no u subotu je sunce "okupalo" metropolu. Međutim, na Maksimir, osim valjda samo obitelji i prijatelja igrača, nitko nije niti pomislio doći.
 
S ovih 356 gledatelja, što je i dalje više od jučerašnje posjete u Parku mladeži, Dinamo si je i dodatno srozao ionako mizeran ovosezonski prvenstveni prosjek. 
 
Modri još ove sezone nisu napunili niti pola Maksimira
 
U deset domaćih susreta, bilo bi 11 da je odigran derbi s Hajdukom, Modre je s tribina gledalo 16389 gledatelja, prema klupskoj statistici temeljenoj na brojačima. U prosjeku je to 1638,9 gledatelja po susretu.
 
Ukoliko bi s tim prosjekom nastavili do ljeta, Modri u cijeloj sezoni ne bi došli do 30 tisuća ljudi na domaćim susretima, odnosno popunili bi oko 80 posto kapaciteta maksimirskog stadiona (35 123 sjedeća mjesta). Da bi ga sasvim napunili moraju u preostalih sedam dvoboja imati prosjek od skoro tri tisuće gledatelja po susretu.
 
U nekim drugim vremenima, i to bi bilo malo. Za ovaj Dinamo, s ovom atmosferom i na ovakvom stadionu, neki bi rekli i s ovakvim vodstvom, to je - nezamislivo mnogo.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara