Dinamo ne želi novi slučaj Murić: Josip Brekalo potpisao s klubom iz Maksimirske

Foto: GNK DINAMO

IZ DINAMA smo dobili obavijest da je klub iz Makslimirske danas potpisao ugovor s jednim od talentiranijih igrača Dinamove omladinske škole. 
 
Cijelo priopćenje objavljujemo u cijelosti:
 
 
Poštovani kolegice i kolege
 
Dinamo je danas potpisao ugovor s jednim od najtalentiranijih igrača rođenih 1998. godine – Josipom Brekalom! Sjajni krilni napadač koji ima 16 godina, a više od pola svojeg života proveo je u Dinamu bio je oduševljen nakon potpisa ugovora.
 
- Ne znam stvarno kako bih opisao emocije koje trenutno osjećam. U Dinamu sam od svoje osme godine, ovo je moj klub, prošao sam sve mlađe kategorije i potpis profesionalnog ugovora za mene je ostvarenje sna i golemo priznanje. Naravno, također mi je i ogromni poticaj za nastavak rada jer samo tako mogu ispuniti svoju želju: istrčati u dresu Dinama na Maksimir – ispričao je u jednom dahu simpatični mladić.
 
Josip je još jedan izdanak Dinamove sjajne nogometne škole u koju je stigao s nepunih 8 godina da bi danas, osam godina kasnije, u Plavom salonu potpisao trogodišnji ugovor. 16-godišnji mladić ima sjajne motoričke sposobnosti, a brzina i lakoća kojom prolazi po desnoj strani zaista su impresivni. Zanimljivo, Josip se upravo zbog svoje brzine dugo godina bavio atletikom gdje je također bio izuzetno uspješan, no na koncu se ipak odlučio za svoju prvu ljubav – nogomet.
 
- Radi se o velikom talentu za kojeg smo procijenili da je budućnost našeg kluba. Josip ima sve karakteristike modernog krila, a njegovo ponašanje na terenu i van njega kao i odnos prema radu su također u skladu s onime što se u Dinamu cijeni. Naravno, pred Josipom je još puno rada, treniranja i odricanja kako bi od talenta postao pravi igrač. Mi ćemo mu u klubu sve pružiti kako bi se razvio, a ostalo je na njemu – rekao je direktor ponajbolje nogometne škole u Europi Marijan Vlak.
 
Josip je redovito osvajao trofeje s Dinamom, debitirao je u Prvoj HNL za kadete prošle godine kao mlađi kadet, a u sezoni 12/13 bio je prvi strijelac Druge HNL za pionire. Posebno mjesto u bogatoj vitrini nagrada i trofeja stoje oni iz Ljubljanje i Manchestera. Naime, fantastična generacija osvojila je neslužbeno europsko prvenstvo u Sloveniji te se plasirala na svjetsko gdje je Josip briljirao. Sjajni mladić bio je jedan od najboljih igrača te najbolji strijelac na neslužbenom svjetskom prvenstvu za kadete u Manchesteru, Nike Premier Cupu 2013 , koji su naši sjajni kadeti osvojili. Naravno, Josip je redoviti član mlađih selekcija Hrvatske.
 
Uvijek je poseban trenutak, kako za klub tako i za igrača, kada "naše dijete" nakon godina i godina napornog rada potpiše profesionalni ugovor. Dinamo je Josipov prvi i jedini klub, a nastavi li ovako raditi i razvijati se samo je pitanje kada će se predstaviti navijačima i ostvariti svoj san: u najdražem dresu istrčati na Maksimir.
 
 
 
Ime i prezime: Josip Brekalo
 
Datum rođenja: 23.06.1998.
 
Mjesto rođenja: Zagreb
 
U Dinamu: 2006
 
Pozicija: Krilni napadač
 
Noga: Desna
 
Srdačan pozdrav
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara