Dinamo stiže na Poljud: "Hajduci, stupite odvažno u borbu! Igrajte za Split i cijelu Dalmaciju"

Foto: Screenshot; Facebook.com/Hajduk

U 19 SATI na rasporedu je veliki derbi između Hajduka i Dinama, a Bijeli su putem službene Facebook stranice objavili proglas iz davne 1930. godine u kojem legendarni kapetan Hajduka Ljubo Benčić "nabrijava" atmosferu uoči utakmice protiv Slavije. Hajduk je tada na otvaranju prvenstva slavio protiv Slavije s 3:1.

> Prisjetite se pet najvećih derbija Hajduka i Dinama

Navijači Hajduka nadaju se kako će njihova momčad večeras slaviti protiv zagrebačke ekipe, koja od 2009. godine ne zna za poraz na Poljudu.

"HAJDUCI! Ponovno ste pozvani, da branite sportski ugled i renome Vašeg grada i cijele Dalmacije. Oči svih sportaša uprte su u Vas u uvjerenju da ćete ispuniti njihove nade i da nećete dozvoliti da na slavnu tradiciju Vašeg kluba padne ma ni sjenka. Na vama je da u odlučnoj borbi dokažete da ste dostojni, da se borite kao najbolji među najboljima za najveći titul. Stupite odvažno u borbu, dajte sve od sebe i uvjerite još jednom splitske sportaše da ste i u ovoj odlučnoj igri rukovođeni velikom ljubavlju prama Vašem gradu. Pa i onda, kad Vas sile budu ostavljale, nemojte klonuti, već sakupite i posljednju Vašu snagu i u odvažnom naletu dovršite igru onako kako to od Vas traže Vaša sportska tradicija, sportski renome Vašega grada i svi iskreni sportaši. Nemojte svog protivnika ni jednog časa podcjenjivati, što više igrajte odlučnije, oštrije, ali fair i požrtvovnije nego ikada. Znajte da je ova igra kao prva za Vas najodlučnija. U Vašu ljubav prema Vašem klubu i prema gradu koji zastupate ima Vaš kapetan potpuno povjerenje. Igrajte kako ste obično znali u odlučnim momentima, jer to od Vas zahtjeva čitav sportski Split i Vaš kapetan Benčić Ljubo".

> Ivanković: Nema ljepšeg debija nego protiv Hajduka!

> Tudor najavio kvalitetnog, borbenog i agresivnog Hajduka: "Dinamo nas ne može iznenaditi"

> "Večer Hajduka" na Rivi: Pogledajte kako Split iščekuje subotnji derbi!

> Čačić za Index: Hajduk je u prednosti, Modri su nevjerojatno podbacili protiv Austrije

> "Dinamo nas podcjenjuje, to je naša šansa! Nek´ su bolje plaćeni, mi igramo iz ljubavi"

> Soudani najavio pobjedu u Splitu: Bolji smo od Hajduka!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara