Drugi čovjek srpskog nogometa najavio žalbu FIFA-i: "Da je Šimunić Srbin, bio bi radikalno kažnjen"

Drugi čovjek srpskog nogometa najavio žalbu FIFA-i: "Da je Šimunić Srbin, bio bi radikalno kažnjen"

Screenshot (Youtube)

GORAN MILANOVIĆ, potpredsjednik Nogometnog saveza Srbije, šokiran je skandiranjem Josipa Šimunića nakon utakmice Hrvatska - Island.

"Bio je to jadan potez jednog ultranacionaliste. Takvim sportašima kao što je Šimunić nije mjesto na terenu. Naš savez bi kaznio takvog pojedinca, a radikalna bi bila i FIFA-ina kazna zato što smo Srbi", rekao je Milanović, desna ruka predsjednika Tomislava Karadžića, i zatim objasnio:

"FIFA i UEFA nam se predstavljaju da su prijatelji, a nisu. Prijateljstvo je prestalo zbog našeg čvrstog stava da ne priznamo Kosovo", izjavio je Milanović i otkrio da će se Nogometni savez Srbije žaliti FIFA-i povodom "slučaja Šimunić."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši srpski reprezentativac: Šimunić vjerojatno nema pojma o čemu pjeva

Oglasio se i bivši srpski reprezentativac Milan Jovanović...

"U pitanje je samo kontinuitet jedne politike i generalno odraz stanja u čitavom hrvatskom društvu. Mladi ljudi u Hrvatskoj su pod utjecajem konstantne kampanje i histerije. U pitanju je svojevrstan folklor, mržnja se promovira kroz medije i obrazovanje, pa zašto ne bi i kroz sportske priredbe", rekao je Jovanović koji smatra da hrvatski branič nije jedini krivac.

"Ne mogu opravdati hrvatsku mladež, niti mi je namjera braniti Šimunića, ali moramo razumjeti kako je on u jednoj takvoj atmosferi normalna pojava. Njegovo saznanje, ako on uopće ima bilo kakva saznanja o tome što je skandirao vjerojatno je potpuno drugačije od našeg. On vjerojatno nema pojma o čemu pjeva, niti koja je težina koju sa sobom nose takve stvari", dodao je Jovanović u razgovoru za Telegraf.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara