Englezi uvode "satove" antirasizma stranim nogometašima

Englezi uvode "satove" antirasizma stranim nogometašima

Foto: AFP

"UKLJUČIVANJE u engleski nogomet i antidiskriminacijski plan" naziv je dokumenta kojim Engleski nogometni savez namjerava uvesti kulturne lekcije za strane igrače.

U Engleskoj sve češće dolazi do rasističkih ispada na nogometnim terenima. Najpoznatiji je onaj kada je Luis Suarez nazvao "negritom" Patricea Evru, a zatim se branio da to nije nikakva diskriminacija jer se u Urugvaju stalno koristi ta riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC navodi da je u program uključen i premijer David Cameron, posebno nakon što su se i Englezi međusobno počeli rasistički vrijeđati. John Terry je uvrijedio Antona Ferdinanda, a John Obi Mikel je optužio suca Marka Clattenburga za rasističko zlostavljanje. Najnoviji slučaj dogodio se u prošlom kolu prvenstva kada je Sebastien Bassong optužio navijače Swanseaja za rasističke uzvike tijekom utakmice.

Stranih nogometaša svake sezone ima sve manje u Premiershipu, ali taj broj je još uvijek više od 60 posto. BBC navodi da se anti-rasistički plan neće potpisati do veljače kada će se sastati predstavnici Vlade i Engleskog nogometnog saveza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara