Epilog sinoćnjeg okršaja među Boysima: Privedeno 17 osoba, oštećeno policijsko vozilo

Foto: BBB

KAO što su sinoć najavili Indexu, zagrebačka policija objavila je detalje okršaja navijača na Borongaju. Privedeno je 17 osoba, nekoliko je ozlijeđenih, a napravljena je i materijalna šteta na policijskom vozilu i jednom kafiću.

> Masovna tučnjava zaraćenih frakcija Bad Blue Boysa na Borongaju

Priopćenje MUP-a prenosimo u cjelosti:

Jučer, 18. svibnja 2014. godine oko 19.30 sati u Zagrebu, na području naselja Borongaj i Volovčica više desetaka osoba koristeći tjelesnu snagu, kamenje, drvene letve, pirotehnička sredstva i druge predmete, narušavalo je javni red i mir, izazivalo nered i oštećivalo imovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto događaja odmah je bilo upućeno više policijskih službenika koji su nakon kraćeg vremena uspostavili javni red i mir te u službene prostorije priveli ukupno 17 osoba, od čega tri maloljetnika, kojom prilikom su prema četiri osobe, zbog sprječavanja bijega i savladavanja otpora, uporabljena sredstva prisile – tjelesna snaga i sredstva za vezivanje.

U navedenim događajima tri maloljetne osobe zadobile su tjelesne ozljede, oštećen je jedan ugostiteljski objekt te jedno službeno policijsko vozilo.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima IV. Policijske postaje Zagreb i Sektora policije Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje da su sudjelovali u navedenim događajima i činjenju gore navedenih kažnjivih radnji.

Ovom prilikom mole se svi građani koji raspolažu korisnim saznanjima o ovim događajima da se jave policiji

Indexu je svjedok događaja ispričao kako je na Ravnicama Udruga BBB (ona iz Draškovićeve, op.a.) organizirala memorijalni turnir. Jedna skupina navijača se preko pruge spustila u park i kamenjem počela gađati nekoliko "protivničkih" navijača sa sjevera. U parku je bio i jedan čovjek s malim djetetom u kolicima. Napadači su bili puno brojniji, a u okršaju je razbijen i obližnji kafić.

Međusobnim tučnjavama navijači se ponovo prikazuju u ružnom svijetlu, što samo može štetiti njihovoj borbi protiv zla u hrvatskom nogometu. Ovaj put je zamalo stradalo i dijete. Treba li se dogoditi ono najgore prije nego se konačno opamete?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara