Evo kako je prošla Šarićeva velika noć u SAD-u

Evo kako je prošla Šarićeva velika noć u SAD-u

Foto: Getty Images / Guliver Image

DARIO ŠARIĆ ispunio je obećanje te se nakon dvije godine vratio i potpisao za Philadephiju. Sjajni hrvatski reprezentativac tema je dana u NBA krugovima. Njega je na draftu 2014. kao 12. pika izabrao Orlando Magic,  ali je iste večeri u ranije dogovorenoj zamjeni ustupljen Philadelphia 76-ersima, koji su ove godine imali pravo prvog izbora te uzeli Australca Bena Simmonsa.

> OSVOJIO AMERIKU Šarić potpisao za Philadelphiju i najavio: Napravit ću nešto veliko!

Od Šibenika preko Cibone pa do Andalou Efesa Šarić se probijao do najjače košarkaške lige svijeta, u kojoj ćemo ga gledati sljedeće sezone. On će biti peti Hrvat u NBA ligi, uz Bojana Bogdanovića, Marija Hezonju, Dragana Bendera i Ivicu Zubca.

"Jako sam sretan i uzbuđen što sam ovdje", rekao je Šarić na predstavljanju i otkrio nešto više o svojim karakteristikama.

"Mogu napraviti nešto veliko, iako je teško govoriti o sebi. Imam dobar šut, za moju visinu vodim loptu prilično dobro, ako me čuva sporiji igrač od mene mogu iskoristiti svoju brzinu te mogu s manjim igračima lakše igrati", rekao je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenčanin će se za mjesto boriti s Simmonsom, ali se ne boji konkurencije, naprotiv.

"Mislim da imamo slične sposobnosti i nije važno na kojoj poziciji igram. Ako imate pet igrača koji se dobro razumiju na parketu i pomažu jedni drugima, nije važno koju poziciju pokrivate", rekao je Šarić.

Veliki broj navijača poželio je dobrodošlicu Hrvatu, nakon čega su krenula analize gdje bi i kako mogao Šarić pomoći Philadelphiji.

"Šarić može igrati više pozicija u momčadi. No, u početku mu je bolje igrati u napadu nego u obrani. Njegova brzina bit će problem na startu. No, umije pogoditi i svih situacija", glasi jedan od komentara na NBA sajtu, dok drugi pokušava pronaći rješenje.

"On je jako inteligentan igrač, koji svoje nedostatke pokriva glavom. Također, odličan je skakač i tu bio posebno mogao biti koristan za Philadelphiju te bi u toj situaciji mogao igrati zajedno sa Simmonsom". 

Šarić se danas, putem svoj službenog Facebook profila, zahvalio na porukama i čestitkama, nakon čega je ubacio fotografiju na kojoj sjedi pored spomenika Dražena Petrovića na trgu kraj sportske dvorane Baldekin u Šibeniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara