Evo kako su Meksikanci vidjeli Hrvatsku protiv Švicarske: "Ćorluka i Lovren su bili spori, gubili su se po terenu"

Foto: Guliver Images/Getty Images

MEKSIČKI mediji analizirali su igru hrvatske reprezentacije u pripremnom ogledu protiv Švicarske. Utakmica je završila 2:2, a Diario je izvukao neke zanimljive opservacije o reprezentaciji Nike Kovača.

Meksikanci ističu kako je Hrvatska pokazala da je u uzlaznoj formi te da je odigrala jednu ravnopravnu utakmicu protiv snažne Švicarske.

"Nije tajna da igrači još uvijek nisu usvojili zamisli Nike Kovača, ali na trenutke smo vidjeli kako bi nova Hrvatska trebala izgledati", piše Diario.

"Najveća prednost hrvatske reprezentacije jest vezni red s Kovačićem, Modrićem i Rakitićem. Oni mogu uzeti loptu bilo kojem protivniku i raditi s njom što ih volja. Osim toga, Hrvatska ima igrače poput Marija Mandžukića, Ivice Olića, Ivana Perišića, Nikice Jelavića...", tvrde Meksikanci.

Što se tiče slabosti, Diario tvrdi da je obrana najveći problem hrvatske reprezentacije.

"Ćorluka i Lovren su bili spori i jasno se vidio nedostatak koordinacije između njih dvojice. Jednostavno su se gubili na terenu. Hrvati su na trenutke igrali sporo i znali su komplicirati s loptom na sredini terena", smatraju Meksikanci.

Od ostalih reprezentacija s kojima će igrati na SP-u, meksički Diario nije imao puno zamjerki na igru Brazila, dok ih je Kamerun razočarao u teškom porazu od Portugala.

"Obrana im je u neredu, a igra nema glavu i rep. Imaju kvalitetne pojedince, ali još su daleko od uigranog sastava".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara