Evo zašto je Rafa jedan od najvećih: Od boli se nisam mogao kretati, ali predaja finala Grand Slama ne dolazi u obzir!

Foto: Guliver Image/Getty Images

RAFAEL NADAL izgubio je od Stanislasa Wawrinke u finalu Australian Opena, ali genijalni Rafa i u ovom meču pokazao je da se uvijek bori do kraja.

Krajem prvog seta bilo je očito da Nadal igra s ozlijeđenim leđima. Početkom drugog seta, kod 2:1 za Wawrinku, Nadal je zatražio iliječničku pomoć, ali se sve do kraja meča puno  slabije se kretao i mnogo lošije servirao.
 
"Još od zagrijavanja osjećao sam bolove u leđima, kasnije je bilo sve gore, a najgore krajem prvog i početkom drugog seta. To je bilo ključno. Loše sam se kretao, bol je bila posebno jaka prilikom servisa."
 
Ali, Nadal ne traži izliku u ozljedi:
 
"To je sport. Ovo je bio Stanov dan, a ne moj. Imao sam mnogo lijepih dana u karijeri, ali prihvaćam da sam ovaj put bio slabiji. Bio je bolji od mene i zaslužuje ovo."
 
I onda rečenice koje pokazuju koliko je Nadal velik sportaš. U punom smislu obje te riječi:
 
"Nije pravi trenutak da pričam o mojim leđima. Vrijeme je da se priča o Stanislasu. Igrao je sjajno, dva tjedna je bio fenomenalan i zaslužio je ovo. Predaja? Nikako ne volim predavati, pogotovo ne u finalu. O tome nisam ni razmišljao."
 
Index sport zbog vas je i na Facebooku. Imamo više od 141 milijun razloga da i dalje budemo odgovorni i beskompromisni. Slobodno kritizirajte i hvalite, ali prije svega - podijelite s nama ono što smatrate bitnim, jer ništa nas ne pokreće bolje od velikih vijesti. Čekamo vas na našoj Facebook stranici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara