Fantela i Marenić osvojili europsku broncu: "Deveta medalja u nizu je naš najveći uspjeh"

Fantela i Marenić osvojili europsku broncu: "Deveta medalja u nizu je naš najveći uspjeh"

Foto:Crosailingteam.hjs.hr

HRVATSKA  posada Šime Fantela/Igor Marenić osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu olimpijske klase 470 u Ateni.

Fantela i Marenić su i u Ateni nastavili s nizom odličja, te potvrdili da su u samom svjetskom vrhu u ovoj klasi. U zadnjih šest godina, Šime i Igor su osvojili pet europskih odličja - triput su bili europski prvaci, a ovo im je druga bronca. Posada iz kluba sveti Krševan je prvi europski naslov osvojila 2009. u austrijskom Traunseeu, 2011. su to potvrdili zlatom iz Helsinkija, a treći naslov osvojili su u škotskom Largsu 2012. godine.

Fantela i Marenić su prvenstvo u Ateni okončali s 73 negativna boda, samo dva manje od srebrnih Austrijanaca Matthiasa Schmida i Floriana Reichstädtera, koji su uzeli prvu austrijsku medalju u ovoj klasi. Europski prvaci su Britanci Luke Patience i Elliot Willis, koji su imali 53 negativna boda, a prvo mjesto u Ateni s 38 bodova pripalo je najboljem dvojcu svijeta Australcima Matthewu Belcheru i Willu Ryanu, no oni su jedrili izvan konkurencije.

"Deveta medalja u nizu je naš najveći uspjeh"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih šest godina, Šime i Igor su osvojili pet europskih odličja - triput su bili europski prvaci, a ovo im je druga bronca. Posada iz kluba sveti Krševan je prvi europski naslov osvojila 2009. u austrijskom Traunseeu, 2011. su to potvrdili zlatom iz Helsinkija, a treći naslov osvojili su u škotskom Largsu 2012. godine.Tome treba pribrojiti i tri medalje sa svjetskim prvenstava - jedno zlato i dvije bronce.

"Deveta medalja u nizu je naš najveći uspjeh i potvrda dobrog rada. Sada nas očekuje najvažnija regata ove sezone, Svjetsko prvenstvo u rujnu u Španjolskoj gdje ćemo se boriti i za olimpijske norme", kazao je Šime Fantela.

"Na moru je danas puhala bura pa je dolazilo do velikih promjena u utrci. Austrijanci su odmah poveli, mi smo prvu oznaku okrenuli na petom mjestu, a Finci na osmom. Shvatili smo da će Austrijance teško biti uhvatiti, da treba paziti na Fince, i to smo vrhunski napravili, napredovali smo s petog do trećeg mjesta. U konačnim rezultatima mi smo ostali na istom mjestu kao i uoči finala, pozicije su zamijenili Austrijanci i Finci", kazao je Igor Marenić, koji će početkom kolovoza jedriti na regati u Rio de Janeiru, što će biti test za OI 2016.

U ženskoj konkurenciji Enia Ninčević i Romana Župan su prvenstvo završile kao osme Europljanke, te kao 11. u otvorenom dijelu poretka. Enia i Romana imaju četvrto mjesto s EP 2012. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara