Gerrardu je bilo muka pljeskati neprijateljskom Chelseaju, ali Liverpool je "klasni i ponizni klub"

Gerrardu je bilo muka pljeskati neprijateljskom Chelseaju, ali Liverpool je "klasni i ponizni klub"

Screenshot: Youtube

OVO JE BOLJELO, ne samo igrače, nego i navijače Liverpoola; njihov klub bio je tek kulisa za proslavu naslova prvaka najvećeg rivala i njihovog omraženog trenera.

Prije točno godinu dana upravo su od Chelseaja na svom terenu izgubili titulu koja im se senzacionalno smiješila, a sada su Bluesi utrljali Redsima novu sol na ranu; osigurali su naslov čak tri kola prije kraja, a Liverpool, koji je od početka sezone pokazao da nema šanse ponoviti podvig od prethodne, poslužio je tek kao sparing-partner koji je došao uveličati slavlje naslova Chelseaja i njegovih navijača.

S obzirom na neprijateljstvo koje desetak godina vlada između Chelseaja i Liverpoola i za koje je najzaslužniji upravo Mourinho, postavilo se pitanje hoće li igrači Redsa prije utakmice napraviti ono što je u ovakvim prilikama tradicija - formirati počasnu gardu, špalir u dva reda koji pljeskom na terenu dočekuje nove prvake.

Brendan Rodgers, Liverpoolov menadžer potvrdio je da će njegovih igrači poštovati tradiciju i suparnikov uspjeh: "Mi smo klasni i ponizni klub." objasnio je Rodgers.

Momčad Liverpoola u kojoj je malo visoke klase, ali je ovom prilikom bilo poniznosti, doista se poredala u dvije vrste i pljeskala kako su igrači šampionskog Chelseaja preko svečanog plavog tepiha izlazili na travnjak Stamford Bridgea.

Steven Gerrard, legenda i kapetan Liverpoola na rastanku s navijačima Chelseaja, s kojima je godinama ratovao, postigao je gol, ali priznao je da mu je bilo mučno pljeskati rivalima:
"Nije lijepo glumiti počasnu gardu ovdje, ali Chelsea je osvojo prvenstvo. Zaslužili su, ali nije lijepo to raditi." 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara