Goranovi savjeti - svjetska ekskluziva: Kako razbiti reket u četiri koraka

Goranovi savjeti - svjetska ekskluziva: Kako razbiti reket u četiri koraka

Foto: Getty images

GORAN IVANIŠEVIĆ 2000. godine postao je prvi tenisač u povijesti koji zbog nedostatne opreme (premali broj reketa) nije mogao nastaviti meč. U napadima bijesa tijekom meča je razbio sve rekete koje je imao. Po tome ga mnogi fanovi tenisa i danas pamte.

U razgovoru za stranicu The Tennis Space Ivanišević je objasnio kako kvalitetno razbiti reket. Naveo je četiri pravila o tome kada razbiti reket.

1. Nemojte da vas publika odgovori zvižducima. To je vaš reket i možete s njime napraviti što god želite. Mislim da u lomljenju reketa nema ništa loše. Kada slomite reket, svi vam zvižde. Koga briga? To je moj reket i ako želim razbiti reket, razbit ću ga, zaboravit ću na to i iz torbe izvući novi. Ako posjedujete moj talent, onda možete razbiti reket na svakoj površini. U stanju sam razbiti reket i na vodi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2. Najgora je stvar razbiti reket, a nakon toga o tome razmišljati. Ako previše razmišljate o tome, izgubit ćete nekoliko gemova, a kasnije i meč. To je jedina loša strana lomljenja reketa. Ukoliko i nakon lomljenja reketa možete ostati mirni, onda možete slomiti i još jedan reket.

3. Nikada nemojte razbiti sve rekete koje imate u torbi. Ja sam postao prva osoba koja je izgubila meč, jer je razbila sve rekete. Kad sam razbio posljednji reket, bio sam jako sretan. Ali, kad sam shvatio da više nemam niti jedan, pomislio sam: "Sranje! Nemam više s čime igrati". Osjećao sam se jako glupo. Sudac me pitao što da napravi, a ja sam mu rekao neka sam odluči. Učinio sam puno stvari u svojoj karijeri, ali ovo je jedna od onih koje ne bih preporučio. Ali ako želite strgati reket i sigurni ste da u torbi imate još barem sedam, osam komada, samo dajte!


 
4. Ignorirajte publiku! Oni koji vam zvižde su vjerojatno isti oni koji govore da je tenis dosadan sport i da u njemu nema posebnih likova. No, kada se i pojavi neki koji će poremetiti svakodnevicu, opet nije dobro! Odlučite se više!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara