Goranu 90-ih u Australiji Srbi prijetili smrću, a danas se sa šajkačom i kokardom slikaju s njim

Goranu 90-ih u Australiji Srbi prijetili smrću, a danas se sa šajkačom i kokardom slikaju s njim

Foto: Guliver Image/Getty Images

GORAN IVANIŠEVIĆ u Melbourneu uživa u mečevima Australian Opena, igri na egzibicijskom turniru s drugim veteranima, ali i druženjima s navijačima i obožavateljima.

Kao i uvijek, gdje god dođe, Gorana teniski fanovi još uvijek smatraju velikom zvijezdom, a u Australiji, gdje je brojna hrvatska emigracija, posebno ga vole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pripadnici hrvatske dijaspore Ivaniševića su cijenili i ratnih 90-ih, kada se zdušno zalagao za hrvatsku stvar i svijetom širio istinu o napadnutoj zemlji koja se jedva odupire srpskom agresoru, ali u Australiji je zbog toga imao velikih problema

Dok je 1992. igrao na turniru u Adelaideu imao je glasnu podršku tamošnjih Hrvata, ali su mu istovremeno australski Srbi (čija je zajednica također tamo brojna) prijetili smrću zbog toga što se zalagao za Hrvatsku, ali i zato što je nastupao glave zamotane u maramu s uzorkom "šahovnice", pa su ga tijekom boravka u Australiji čuvali tjelohranitelji.

Srećom, rat je odavno završen, a srpski navijači, koji su se još prije par godina na Australian Openu žestoko tukli s hrvatskima, danas se nasmijani fotografiraju s nekad omraženim Ivaniševićem. Ova srpska navijačica pozira s njim u "punoj srpskoj spremi", licem obojanim u nacionalne boje, dok na glavi ima šajkaču i kokardu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara