Gračan: Livaja mora promijeniti razmišljanje ako želi u reprezentaciju

Foto: Hina

NENAD GRAČAN, izbornik hrvatske U21 reprezentacije, izašao je pred novinare uoči utakmice sa Slovenijom u srijedu u Koperu (15:00h).

Za utakmicu će se pripremati u Umagu, a mladi reprezentativci iz Italije doći će izravno u Umag. Izbornik Nenad Gračan za ovu akciju neće moći računati na braniča Rome Tina Jedvaja, zbog ozljede koju vuče već desetak dana.

"Utakmica nam je vrlo važna jer se radi o zadnjoj provjeri prije kvalifikacijskog dvoboja protiv Ukrajine u svibnju. Mi ćemo, osim toga, priliku dati i nekim mlađim igračima koji će ući i u sljedeći ciklus, iz 1994. i 1995. godišta", najavio je Gračan.

"Važan je i rezultat, igramo protiv protivnika po mjeri. Slovenija je agresivna momčad i dobro igra u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Primjerice, pobijedili su Bugarsku u gostima 5:1. Ozbiljan su suparnik", dodao je.

Nenad Gračan i izbornik Hrvatske U-19 nedavno su vodili trodnevni kamp HNS-a u Istri u sklopu kojega je sudjelovao veći broj mladih hrvatskih nogometaša.

"Sigurno je dobro došao taj kamp, na te igrače već sada računamo. Pozvali smo Kolara, koji se dokazao upravo u tom kampu. Isplatilo se", konstatirao je Gračan.

Odgovorio je i na pitanje o Marku Livaji, napadaču Atalante, kojeg je vratio u reprezentaciju, ali nakon samo šest dana ga je morao ponovo izbaciti zbog klupske suspenzije:

"Ima kvalitete koje su nam zanimljive, ali postoje određeni kriteriji što se tiče reprezentativaca. Ne možemo raditi protiv kluba koji ga je suspendirao, a on mora razmišljati na drugi način kako bi dobio priliku u reprezentaciji".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara