Graham Poll: Sudac je nepravedno isključio Kompanyja, Jelavić je prvi napravio faul

Foto:Gulliver Image/ Getty Images

SITUACIJA iz subotnjeg premierligaškog dvoboja između Hulla i Machester Cityja u kojoj je igrač Cityja Vincent Kompany dobio crveni karton radi prekršaja na hrvatskom reprezentativcu Nikici Jelaviću,  i dalje izaziva veliko zanimanje medija u engleskoj sportskoj javnosti.
 
Podsjećamo, Kompany je već u desetoj minuti dobio izravni crveni karton jer je kao posljednji čovjek obrane faulirao hrvatskog nogometaša. Međutim, prilično je jasno da je Jelavić prije toga prekršajem uzeo loptu Kompanyju na što je želio upozoriti i belgijski reprezentativac, objavljujući snimku sporne situacije na društvenim mrežama.

 

S Cityjevim igračem slaže se umirovljeni engleski sudac Graham Poll, isti onaj koji je "slavu“ stekao na SP u Njemačkoj 2006 kada je u meču Hrvatske i Australije pokazao čak 3 žuta kartona Josipu Šimuniću. On je za Daily Mail izjavio: ''U trenutku kad je sudac Lee Mason dosudio slobodan udarac za Hull, morao je isključiti Kompanyja. To je jasno - Kompany je faulirao Jelavića. Međutim, tu se javlja pitanje vjerodostojnosti. Ako je Mason start Kompanyja vidio kao prekršaj, onda je i Jelavićev start na Kompanyju prije toga također trebao biti faul. Ja bih dosudio slobodan udarac za City zbog prvotnog prekršaja Jelavića''.
 
"Građani“ su posebno ljuti jer iako su dobili utakmicu protiv Hulla s 2:0, ostaju bez Kompanyja, a on će im biti neophodan u ključnim susretima koji im predstoje u borbi za naslov.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara