"HDZ zna": Split ne može dobiti Euro. Baldasar samo širi mržnju prema Zagrebu!

Foto: HINA

"POLITIKU dalje od sporta?" Možete misliti, posebno u Hrvatskoj, jer evo, dvije vodeće stranke svađaju se oko Eura, koji bi se (djelomično) u Hrvatskoj mogao održati za šest godina.

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, optužio je SDP-ovog gradonačelnika Ivu Baldasara da pokušavanjem kandidature Split za domaćinstvo EP-a 2020., samo šiti antagonizam prema Zagrebu i pokazuje vlastito neznanje.
 
Splitski HDZ-ovci ističu kako Split ne ispunjava puno ključnih preduvjeta za kandidaturu, za čiju je prijavu "rok istekao prije četiri mjeseca". Podsjećaju da su u rujnu to učinila 32 nacionalna saveza, koja su prijavila 36 gradova, a HNS je kandidirao Zagreb.
 
"Grad se ne može sam prijaviti. Baldasar i tu pokazuje kako ne zna o čemu priča, a nitko od njegovih pustih savjetnika i pročelnika nije proučio Uefina pravila", poručuje Škorić i nabraja što sve Splitu nedostaje za organizaciju kontinentalnog nogometnog spektakla:
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Stadion mora imati 55 tisuća natkrivenih mjesta, dok ih je na Poljudu ukupno tek 32 tisuća sjedećih mjesta, od kojih je tek 20 tisuća natkriveno. Poljud ima premale  lože, nema pristup za invalide, niti restoran od 2700 metara četvornih pored središnje lože, što također Uefina pravila traže."
 
Nije stadionska infrastruktura jedino što Splitu nedostaje: "Zračna luka upola ne ispunjava potrebne kapacitete, Split nema tri hotela s pet zvjezdica za smještaj dvije tisuće ljudi, od kojih bi se u dva smjestile reprezentacije, a jedan osoblje i dužnosnici Uefe."
 
Zato Škorić poentira: "Svi znamo da od Eura nema ništa. To što Baldasar radi je skupljanje jeftinih političkih poena, skretanje tema s aktualnih problema i širenje antagonizma prema Zagrebu. Nije nama Zagreb kriv što imamo nesposobnu vlast u Splitu. Domaćinstvo Splita za Euro 2020. nije ulaganje od 100 milijuna kuna, nego od 100 milijuna eura. I to u situaciji kad su nam u raspadu gospodarstvo, zdravstvo, i školstvo."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara