"HKS se ponaša kao HNS": Baldasar gurnuo Split u utrku za domaćinstvo Eurobasketa

"HKS se ponaša kao HNS": Baldasar gurnuo Split u utrku za domaćinstvo Eurobasketa

Foto: GoogleMaps

GRAD SPLIT je danas Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa poslao službeni dopis sa željom da, uz Zadar i Zagreb, u rujnu 2015. godine bude domaćin Europskog prvenstva košarkaša, potvrdio je to Hini gradonačelnik Ivo Baldasar.

Gradonačelnik je rekao kako još nije kasno za takvo što jer je zadnji dan 31. srpnja, te da se nada kako će Split ipak biti izabran. Reakcija je to gradonačelnika na današnje prozivke gradskog HDZ- a da nije reagirao na zaobilaženje Splita da bude domaćin. Rekao je kako ga nitko u svezi s tim nije ni o čemu obavijestio, te da smatra ako se Hrvatski košarkaški savez ponaša kao i Hrvatski nogometni savez (HNS) da onda postoji još jedan problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijavili smo se za domaćinstvo mimo saveza i moram reći kako je problematično ako savez ne pita nikoga već kandidira one koji žele. Ovo što oni rade je totalno nedemokratski i apsurdno. Isto tako se podnio i HNS prema Zagrebu i Splitu za domaćinstvo Eura 2020. Ta je kandidatura propala zbog HNS- a. Ne znam čiji su oni savez, ali znam da su se isto postavili kako prema nama tako i prema Zagrebu. Prvo su nam poslali nepotpunu dokumentaciju, a onda nam nikada nisu poslali odgovor na naše traženje", zaključio je gradonačelnik Baldasar.

HKS se kandidirao za domaćina prvenstva, a dobije li Hrvatska organizaciju, tijekom rujna sljedeće godine u zadarskoj dvorani Višnjik igrale bi se utakmice jedne skupine sa šest ekipa, a natjecanje bi se održalo u pet dana. U zagrebačkoj Areni, pak, igrale bi se utakmice od osmine finala tijekom devet dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara