HNS kreće s čišćenjem sudačke organizacije: Dragutin Poljak dovodi nove suce

Foto: HNS

U RUSANOVOJ se sastao Izvršni odbor HNS-a i analizirao polusezonu u HNL-u te donio nekoliko važnih odluka, od kojih je najznačajnija suspenzija čak 13 sudaca iz prve i druge lige.

>>> HNS suspendirao 13 sudaca Prve i Druge HNL!

"HNS je ponovno nedvojbeno zauzeo stav o raščišćavanju stanja u sudačkim redovima, a posebno s aspekta neočekivanog broja loših sudačkih procjena, koje su se dogodile u posljednje vrijeme. HNS stoji iza rada komisije, ali i pozorno prati njezin rad, te povlači učinkovite mjere. Zbog toga IO u potpunosti pozdravlja prijedloge i zaključke komisije, kojima se suspendira određeni broj sudaca s A i B liste, kao i osnovane kritike upućene pojedinim kontrolorima suđenja. IO je svjestan kako su pogreške moguće, te su sastavni dio igre, ali također je svjestan kako je potrebno donijeti odluke kojima se pridonosi kvalitetnijem suđenju", poručili su iz HNS-a.

Posao sređivanja stanja u sudačkoj organizaciji, koju je prije godinu dana potresla afera zbog uhićenja čelnika Željka Širića i Stjepana Djedovića, povjeren je Dragutinu Karlu Poljaku. On je imenovan instruktorom za provođenje UEFA-ine sudačke konvencije, što znači da će se baviti edukacijom sudaca, te njihovim novačenjem. Najavljena su neka nova imena na sudačkoj listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HNS najavio "inventuru" u klubovima

"Vlada" Davora Šukera odlučila je posebno napomenuti klubovima kako će postupak dobivanja ponovno biti strogo kontroliran, a najavljene su i izmjene Pravilnika. "Evidentna je činjenica kako će izvještaj o licenciranju odlučiti i sudionike konačnog popisa prve i druge HNL. IO je zauzeo stav kako, bez obzira na teška, recesijska vremena, postoji obveza za podvlačenjem crte - inventure o stanju u hrvatskim klubovima", dodali su iz Saveza.

Drugoligaši ne žele smanjenje lige, HNS nudi odgodu na godinu dana

HNS bi mogao odustati od planiranog smanjenja Druge HNL sa 16 na 12 klubova. Plan smanjenja lige počeo se provoditi u aktualnoj sezoni u prvoj ligi koja je izgubila četiri kluba, a sljedeće godine past će na deset klubova. Druga liga trebala bi tek na ljeto biti smanjena na 12 imena, no drugoligaši su se pobunili i ponudili drugačije rješenje o čemu će se u HNS-u još raspravljati. Do 31. siječnja posebno radno tijelo predložit će modele igranja 2. lige, a ukoliko ne bude prihvaćena, odluka će se odgoditi za godinu kasnije.

IO je razmotrio i izvješće o sastanku predstavnika MUP-a, HNS-a i Udruge prvoligaša, kojim se radi na prevenciji i suzbijanju huliganizma na sportskim natjecanjima. "Vjerujemo kako je to početak konačnog i učinkovitog rješavanja ovoga velikog problema", šturo su izvijestili iz Rusanove koja neće još dugo biti dom vrhuške hrvatskog nogometa.

Savez seli u Vukovarsku

"IO je verificirao ugovor s Privrednom bankom Zagreb o realizaciji kredita vrijednog milijun i 400 tisuća eura, kao i potpisivanje ugovora s prodavateljem poslovnog prostora u poslovnoj zgradi u Vukovarskoj ulici, u Zagrebu. Radi se o iznimno uspješnoj financijskoj transakciji, a kupnja novih prostora realizirana je, jednim dijelom sponzorskim ugovorom, a dijelom i sufinanciranjem krovnog europskog nogometnog tijela, UEFA-e. To je još jedno priznanje hrvatskom nogometu i potvrda ugleda kojega HNS uživa u međunarodnim krugovima", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara