HNS predstavio nove dresove: Evo kako će Hrvatska izgledati u Brazilu

Foto: Index; Ovo su dresovi u kojima će Hrvatska igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu
Video: Sanja Padjen

HRVATSKI nogometni savez danas predstavlja nove garniture dresova za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, koja će u njima nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ovog ljeta.

Prve fotografije novih dresova procurile su još prije mjesec dana, a čelnici HNS-a tvrdili su kako još nisu vidjeli novu "kockastu" kolekciju.

Novi dres hrvatske nogometne reprezentacije spaja najnovije tehnološke inovacije s inspirativnim i originalnim detaljima kojima se odaje počast trenutku rađanja Hrvatske kao nove nogometne nacije 1990. godine. 

 
"Željeli smo proslaviti bogatu hrvatsku povijest kroz dres reprezentacije koji će među navijačima stvoriti još veći nacionalni ponos i potaknuti ih da što glasnije bodre svoju reprezentaciju svaki put kad izađe na teren", objasnio je Martin Lotti, kreativni direktor u Nike Football.
 
Novi dizajn inspiriran je dresom u kojemu je Hrvatska prvi put nastupala kao neovisna država, na susretu s SAD-om u Zagrebu u listopadu 1990. Novi dres, koji će reprezentativci nositi upravo povodom 25. obljetnice susreta, vješto spaja staro i novo, kombinirajući karakteristične crvene rukave s modernim dizajnom.
 
Na prednjoj strani, kako domaćeg, tako i svjetlo plavog gostujućeg dresa dominiraju legendarne crveno-bijele „kockice“ s kojima je reprezentacija prvi put nastupila upravo 1990. Dok crvena simbolizira snagu i hrabrost hrvatskog naroda bijela odražava slobodu i poštenje. 
Uz to, dres će s unutarnje strane ovratnika imati poruku „Budi ponosan“ koja simbolizira ponos s kojim svi reprezentativci istrčavaju na teren i bore se za uspjeh svoje zemlje.
 
Mandžukić: Natpis na dresu nas dodatno inspirira
 
"Mi smo mala, ali ponosna zemlja. Natpis na dresu nas svaki put iznova podsjeća da nas cijela Hrvatska gleda i podupire svim srcem. To nas dodatno inspirira da naporno radimo" rekao je Mandžukić i dodao: "Sjećam se kako sam još kao dječak zamišljao da igram za svoju zemlju na svjetskom prvenstvu. Brojni naši igrači koji su igrali na svjetskim prvenstvima su mi uzor, i htio sam biti u njihovoj poziciji. Sviđa mi se boja i dizajn dresa, ali i to kako pristaje i kako se osjećam u njemu. Igrat ću jako dobro u ovom dresu."

> Kovač o Švicarskoj, Haliloviću i pritiscima: "Ako nekome imam nešto za reći, bit će to u četiri oka"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara