HNS se sjetio da u hrvatskom nogometu postoje i klubovi: Romeo Jozak kreće na turneju po županijskim savezima

HNS se sjetio da u hrvatskom nogometu postoje i klubovi: Romeo Jozak kreće na turneju po županijskim savezima

Foto: HNS

NISMO sigurni je li je HNS uvidio da je vrag odnio šalu te da je, mazeći isključivo A reprezentaciju, kao svoju omiljenu igračku i zlatnu koku, shvatio da je u potpunosti izgubio doticaj s bazom hrvatskog nogometa, dakle klubovima i županijskim savezima ili je u pitanju samo jedan medijski spin i politički manevar, no nešto se ipak pokrenulo.
 
HNS je izvijestio da stručna radna skupina Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s tehničkim direktorom Romeom Jozakom od idućeg ponedjeljka kreće u obilazak svih županijskih nogometnih saveza s ciljem prikupljanja nužnih informacija koje će biti podloga stvaranju HNS-ove razvojne strategije.
 
Planirano je da u  narednih mjesec dana, tehnički direktor Romeo Jozak i njegovi najbliži suradnici obiđu sve županijske nogometne saveze gdje će okupiti ključne sudionike lokalnog nogometa - predsjednike i tajnike regionalnih središta te ŽNS-a, lokalne članove HNS-ove skupštine, županijske i instruktore središta te predstavnike lokalnih prvoligaša, drugoligaša i trećeligaša.
 
"Projekt pretpostavlja razgovor o stvarnom stanju u pojedinim županijama, a posebno o specifičnim izazovima s kojima se suočavaju lokalni klubovi. Predvidjeli smo dvadesetak osnovnih tema koje su podloga za dijalog, želimo čuti i sve druge eventualne poteškoće, ali i ideje i prijedloge koje ta široka nogometna baza nudi. Cilj je prikupiti što više informacija, analizirati sustave natjecanja, rad instruktora, demografsku sliku županije, problematiku klubova, proces licenciranja i tako dobiti dubinsku sliku stanja u svakoj županiji, samim time i cijeloj državi", poručuje dr. Romeo Jozak prije početka ovog za HNS ključnog projekta.
 
"Tek nakon ovakve detaljne analize, nakon čega ćemo imati cjeloviti pregled svega što se događa u našoj bazi, možemo dovršiti razvojnu strategiju hrvatskog nogometa koju ćemo predstaviti i Uefi. Osnovne stručno-razvojne postavke su već utemeljene, no postoji razlika u mogućnostima između Dinama ili Hajduka te nekog lokalnog županijskog kluba i tomu se moramo prilagoditi. Kada imamo potpunu sliku, možemo propisati daljnje korake i povući ispravne poteze za razvoj kakav svi želimo", kaže Jozak.
 
Ideja je kroz ovakvu dubinsku analizu dobiti kvalitetnu polazišnu točku, dodaje tehnički direktor HNS-a:
 
"U ovo želimo uključiti što više ljudi i dobiti što više informacija. Znamo da nam je prioritet elitni nogomet jer on nam daje mogućnost ulaganja u razvoj baze, ali s druge pak strane, upravo tim ulaganjem u bazu ponovno razvijamo vrhunski nogomet. Kako pomoći ženskom nogometu, što muči veterane i amatere, kako uključiti nacionalne manjine, što sve možemo učiniti na tom grassroots nivou - na sve to moramo dati odgovore, a da bismo to učinili, moramo prvo imati sve potrebne informacije. Zbog toga ovo smatram uistinu ključnim projektom Saveza i iz tog smo se razloga odlučili za ovako intenzivan tempo i dnevni red tema razgovora."
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara