HOO: Vlada je hrvatskom sportu dužna 22 milijuna kuna od igara na sreću!

Foto: HINA

HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR, "kao najviša nevladina nacionalna sportska udruga", dužna je reagirati istinitim i objektivnim podacima i činjenicama jer Ministarstvo sporta obmanjuje hrvatsku sportsku i svekoliku javnost, navode iz obesparenog HOO-a u najnovijem nastavku njihove prepirke s Vladom:

"Hrvatski sport je u 2013. godini ostao bez cca 22 milijuna kuna, a razlozi uskraćivanja pripadajućeg novca ni do danas nisu poznati. Vlada RH je za 2013. i 2014. godinu donijela Uredbu o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću kojom je utvrđen postotak za sve korisnike pa tako i za hrvatski sport. Iz nepoznatih razloga, Uredba Vlade RH se ne poštuje i sredstva za nacionalne sportske saveze nisu u cijelosti doznačena. Ukoliko je došlo do promjene procedure na razini Vlada/MZOS, HOO bi svakako trebao biti s tim upoznat.
 
HOO je sukladno svojim zadaćama i obvezama, a slijedom navoda u priopćenju MZOS-a, uputio dopis Državnom uredu za reviziju sa zamolbom da se utvrde navodi nenamjenskog trošenja proračunskih sredstava što do sada niti jedna revizija ili kontrola nije utvrdila."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara