HOO još uvijek bez 32 milijuna kuna za potrebe hrvatskog sporta, Mateša: Sportska televizija ide dalje!

Foto: Hina

ODRŽANA je 23. sjednica vijeća HOO-a. Što se financijskog izvješća tiče, od prošle u ovu je godinu preneseno 5 milijuna i 700 tisuća kuna neplaćenih obveza. Također Ministarstvo financija još uvijek nije HOO-u dostavilo 32 milijuna kuna za potrebe hrvatskog sporta. Koliko to utječe na rad nekih sportskih saveza?

"Pa oni su već sad na neki način ugroženi, na žalost to je činjenica. Za sada nije bilo nikakvih poremećaja da netko nije mogao negdje otputovati jer smo se snalazili na razne načine. Isto tako isplaćene su sve stipendije i sve ono što im pripada po razvojnim programima. Morate znati da u našim razvojnim programima ima preko 300 sportaša i preko 70 trenera. Oni svi dobivaju novac iz tih sredstava", odgovorio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša koji ipak vjeruje u pozitivan rasplet nesporazuma s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

"Pa ja se nadam da će to biti u redu i da će se to isplatiti. Ne vidim niti jedan razlog zašto se ne bi".

Ipak čini se da veze s ministrom sporta Željkom Jovanovićem još nisu uspostavljene.

"Za sada nismo uspjeli", kratak je bio Mateša.

Što se tiče pronalaska strateškog partnera za rad Sportske televizije, koja još uvijek vegetira, Mateša tvrdi da je pronađen.

"S njima se već radi na tome. Oni su već angažirali svoje konzultante koji postavljaju poslovni model i negdje do sredine travnja bi morali imati na to odgovor".

Dakle, SPTV ide dalje.

"Ide, Hvala lijepo", poručio je Mateša za kraj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara