HRS još traži izbornika: "Sa Serdarušićem nismo razgovarali o financijskim uvjetima"

HRS još traži izbornika: "Sa Serdarušićem nismo razgovarali o financijskim uvjetima"

Foto: Hina
 
HRVATSKI rukometni savez reagirao je na na brojne informacije koje se mogu pronaći u medijima o mogućim kandidatima za izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Nakon što je javnost već zagrizla za Zvonimira Serdarušića i Peru Metličića, koji su predstavljeni kao najveći favoriti za klupu nakon odlaska Slavka Goluže, HRS je odlučio demantirati da je s Nokom Serdarušićem vođen konretan razgovor o izborničkoj klupi. HRS je odbacio i navode kako je sa iskusnim stručnjakom, kojeg želi i PSG, razgovarano o visini plaće na hrvatskog klupi.

Priopćenje HRS-a prenosimo u cjelosti:

- Obzirom na razne informacije i članke napisane u medijima o kandidatima za poziciju izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije, želimo izvijestiti javnost o određenim činjenicama, kako bi se izbjegla potencijalna šteta, posebno na okolnosti o potencijalnom imenovanju gospodina Zvonimira Serdarušića.

- Hrvatski rukometni savez je razgovarao i u kontaktu je s g. Serdarušićem, no ti razgovori su isključivo vođeni telefonski gdje se u razgovorima nije otišlo dalje od razgovora i iskazivanja inicijalnog interesa, gdje je HRS kontaktirao g. Serdarušića o eventualnoj zainteresiranosti i raspoloživosti.

- Pri tome nisu vođeni nikakvi konkretni razgovori o angažmanu, niti su davane ponude niti je g. Serdarušić iznio ikakav financijski zahtjev. Svi napisi o traženju ili nuđenju određenih iznosa u cijelosti su neistiniti i daju neistinitu sliku o liku i djelu gospodina Serdarušića, a u kojima HRS i njegovo vodstvo ni na koji način nisu sudjelovali.

- G. Serdarušić je osoba koja je direktno i mnogostruko zadužila hrvatski rukomet i aktivno je sudjelovao u najvećim uspjesima našeg sporta. Ovdje posebno želimo istaknuti pomoć koju je g. Serdarušić dao našim rukometnim klubovima za vrijeme Domovinskog rata gdje je kroz razne vidove davao direktnu financijsku pomoć te je osigurao u nekoliko navrata pripreme klubovima.

- Jednako tako moramo istaknuti da je savjet i sudjelovanje u izboru i pripremi rukometnog olimpijskog tima iz Atlante bio jednako tako vrijedan i utkan je u povijesno osvajanje prve hrvatske olimpijske zlatne medalje na čemu mu još jednom zahvaljujemo, ali se ujedno i ispričavamo ukoliko je došlo do bilo kakvih neugodnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara