Hajdučka istina: Nismo za ičije kažnjavanje, samo smo protiv lažiranja službenih dokumenata

Hajdučka istina: Nismo za ičije kažnjavanje, samo smo protiv lažiranja službenih dokumenata

Foto: Hina

U HNL-u nikad nije dosadno. I premda kvaliteta nogometa na domaćim travnjacima uglavnom ne garantira neka izuzetna uzbuđenja, sve ono u pozadini je itekako zanimljivo.
 
 
 
 
 
 
Danas je iz Hajduka stigla prijava povjereniku za natjecanje HNL-a Josipu Breznom vezano za lažiranje službenog zapisnika od strane Lokomotive uoči prvenstvene utakmice odigrane na Poljudu u srijedu. Naime, s Poljuda su upozorili da su Lokosi prijavili četiri svoja igrača (Karla Bartoleca, Jana Doležala, Karla Bručića i Denisa Ceraja) kao igrače koji su potekli u njihovom omladinskom pogonu, što nije odgovaralo istini. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Bartolec je od 2007. godine do 2014. godine bio u Dinamu. Doležal je proveo u Dinamu tri godine, sedam u Hrvatskom Dragovoljcu, a u Lokomotivi je samo deset mjeseci. Ceraj je u Lokomotivi manje od tri godine, a Bručić je u klub s Kajzerice stigao tek od ove sezone nakon što prošao Dinamovu omladinsku školu.
 
Kako pravila HNL-a nalažu da minimalno četiri igrača iz vlastitog pogona moraju biti u zapisniku, iz Hajduka su poslali prijavu Breznome. Međutim, povjerenik za natjecanje je za Index rekao da on ne vidi ništa sporno u cijelom toj slučaju jer nije u pitanju strogo i isključivo pravilo već se radi samo o preporuci UEFA-e te da je i sam Hajduk na ''kršenje'' te preporuke pristao 5 lipnja na Skupštini sad već bivše Udruge prvoligaša.
 
Doista, ako je sve to točno, onda se s pravom postavlja pitanje zbog čega se Hajduk zapravo žalio. Da bi saznali i hajdučku stranu priče razgovarali smo s Alenom Orlićem, glasnogovornikom kluba s Poljuda.
 
Lokomotiva je trebala samo priznati istinu, a ne lagati i varati
 
''Gledajte, ovdje se brkaju lončići. Hajduku niti u jednom trenutku nije bila namjera da se itko kažnjava, pa ni Lokomotiva. Naša prijava je bila usmjerena samo prema tome da dobijemo odgovor zbog čega je zapisnik s te utakmice, dakle službeni dokument lažiran. Složit ćete se ta je lažirane bilo kakvog službenog dokumenta kazneno djelo ili barem prekršaj, zar ne?
 
Mi smo svjesni da su klubovi u HNL-u u nezavidnoj situaciji što se tiče te stavke o broju lokalnih igrača, jasno nam je da su to objektivni problemi koji ne muče samo Lokomotivu, već i neke druge klubove. Da su nam oni prije utakmice rekli da je situacija takva i takva, da jednostavno nisu u stanju ''izmisliti'' četiri domaća igrača, mi bismo na to pristali i bez ikakvih repova bi prošla cijela utakmica. Međutim, ne možemo i nećemo pristati na varanje i lažiranje. Posebno ne ako na takve stvari delegat utakmice mirno prelazi. Pazite, nije u pitanju prvo već 31. kolo.''
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara