Hajduk dobio po nosu za bunu nakon Istre: Vučeviću dvije prijave, Bilima u Osijeku sudac koji "nosi sreću" Dinamu!

Foto: Index

JOSIP BREZNI, povjerenik HNL-a i Tihomir Pejin, sudac utakmice Lokomotiva - Hajduku, podnijeli su disciplinske prijave protiv Gorana Vučevića, sportskog direktora Hajduka.

 
Brezni je u prijavi reagirao opaskom kako su to krajnje neprimjerene i uvredljive izjave kojima se suce i hrvatski nogomet u cjelini, neosnovano optužuje za namjernu urotu protiv Hajduka. 
 
Šroviše, "takve izjave izrečene su dan nakon utakmice u Puli, kada su neovisni sudački stručnjaci, ali i objektivna nogometna javnost, konstatirali kako je ključnim sudačkim procjenama oštećena momčad Istre 1961, a ne momčad Hajduka", navodi Brezni u prijavi, gdje još stoji da je Vučević klevetao i povrijedio kodeks koji brani komentiranje sudačkih odluka.
 
Sudac Pejin Vučevića je prijavio jer je direktor Bilih u naletu bijesa nakon Istre, kao primjer suđenja protiv Hajduka, naveo i njegovo dijeljenje pravde dva kola ranije, na utakmici Lokomotiva - Hajduk (0:3): "Već u Zagrebu počelo je po nama jako loše suđenje, koje je bilo na granici normalnoga. Doduše, bili smo puno bolji protivnik od Lokomotive u toj utakmici, kojoj se radilo sve ne bi li uzela bodove, ali nije."
 
Uvrijeđeni Pejin zbog toga je najavio i podizanje privatne tužbe.
 
A sudačka organizacija delegirala je za sljedeću Hajdukovu utakmicu, onu u Osijeku, Zlatka Šimičića. Sudac je to koji je ove sezone čak šest puta dijelio pravdu na utakmicama Dinama.
 
Ali, posebno su ostale u sjećanju njegove greške na štetu Dinamovih protivnika: Na Maksimiru je utakmica protiv Splita završila 2:1 za domaće, ali u prvoj minuti sudačke nadoknade, prekršaj s leđa na Denisu Glavini, Šimičić nije priznao kao penal, nego je Splitovu igraču pokazao žuti karton radi navodnog simuliranja. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara