Hajduk ignorira Mamića, Torcida neće na Jug: "Katastrofa je ako Zdravko može tako mijenjati zakone"

Hajduk ignorira Mamića, Torcida neće na Jug: "Katastrofa je ako Zdravko može tako mijenjati zakone"

Foto: Hajduk.hr

PREDSJEDNIK Hajduka Marin Brbić prokomentirao je istup Zdravka Mamića i njegovo ukidanje vaučerizacije.

> Mamić jači od vlasti i policije: Otvara jug za Torcidu i ukida vaučere!

"Da vam iskreno kažem, nisam detaljno pročitao sve što je na press konferenciji rekao Mamić, tako da ne mogu decidirano ni odgovoriti. Uvjetno rečeno, jako nas veseli ukoliko uistinu neće biti vaučerizacije, jer će se tako spriječiti potencijalno miješanje navijačkih skupina na tribinama i eventualni neredi", rekao je Brbić za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"S druge strane, malo me iznenađuje da Zdravko može tako mijenjati zakone. Ako je to točno, to je istinska katastrofa i pitam se u kakvoj to državi živim kad je predsjednik jednog nogometnog kluba iznad zakona i propisa", dodao je čelni čovjek Bijelih.

Istovremeno, saznajemo kako su u Splitu odlučili potpuno ignorirati Mamićev današnji nastup. Naime, kako nisu dobili nikakvu službenu odluku koja zahtjeva drugačije, Hajduk je jutros uputio zahtjeve za vaučere u Maksimir, dok su na službenim klupskim stranicama objavili i natječaj za vaučere za prvi susret četvrtfinala Kupa u srijedu.

Torcida: Nećemo protuzakonski na jug, nastavite kupovati karte za Istok

Nadalje, oglasila se i Torcida, koja na Facebook stranici poziva navijače Hajduka da i dalje kupuju ulaznice za Istok. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Nakon što nas već danima i tjednima uvjeravaju kako su odredbe o "vaucherima" i dolasku gostujućih navijača na tribine odluka Vlade RH i zakon koji moramo svi poštovati, danas su maske pale, a i slijepi su valjda progledali. Mamić je odluku donio, Mamić je odluku privremeno poništio. Sve ostalo je laž koju Vam uredno serviraju cijelo ovo vrijeme.

"Obavještavamo sve navijače Hajduka da će pripadnici Torcide nastaviti kupovati karte za istok Maksimira. Ne pristajemo na nikakve kompromise, sve dok se u potpunosti ne izbace neustavne i nezakonite odredbe o "vaucherima" za sve utakmice Hrvatske nogometne lige."

"Štoviše, KN Torcida već neko vrijeme priprema pokretanje postupka pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske radi ocjene ustavnosti i zakonitosti nekoliko odluka HNS-a. Sljedeći tjedan ćemo poslati materijale Ustavnom sudu i pozvati sve navijače da naprave isto, te zatrpamo Ustavni sud materijalima koje neće moći ignorirati. Močvaru hrvatskog nogometa isušit će snaga navijačkog pokreta!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara