Hajduk odgovorio Mamiću: Da nije nas i Našeg Hajduka, HNL bi gledalo nekoliko stotina navijača

Hajduk odgovorio Mamiću: Da nije nas i Našeg Hajduka, HNL bi gledalo nekoliko stotina navijača

Screenshot: Hajduk

POVODOM najnovijeg javnog istupa Dinamovog izvršnog predsjednika, iz Hajduka su odgovorili na prozivke tog kluba i prije svega navijačke udruge "Naš Hajduk", koju je Mamić prozvao "fantomskom":

Žao nam je što u tjednu najvećeg derbija hrvatskog sporta, kad bismo s radošću i nestrpljenjem trebali očekivati dvoboj naše najbolje dvije momčadi, nekorektnim i ničim izazvanim izjavama izvršni predsjednik Dinama proziva navijače koji će u nedjelju velikom većinom ispuniti poljudski stadion.

Izjavom kako je "Naš Hajduk", između ostalog "fantomska udruga", usred sjednice Skupštine jednog sasvim drugog kluba, izravno se grubo vrijeđa i Hajduk kao 102-godišnjak, klub i institucija, te svi njegovi članovi bez čije bi se nazočnosti na svim stadionima zajedničke nam Prve lige prosjek gledatelja brojao u nekoliko stotina, a nogomet koji se igra zbog publike imao puno manje smisla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš Hajduk" čine navijači i članovi Hajduka, kluba s uvjerljivo najvećim brojem gledatelja na stadionima i sezonskih pretplatnika u Hrvatskoj, kojima je od strane većinskog vlasnika, Grada Splita, dana mogućnost da transparentno, demokratskim glasovanjem izaberu članove Nadzornog odbora kluba. Izbori su i provedeni, prema vrlo jasnim kriterijima i bez ikakvih privilegija, izabrani su časni pojedinci, ugledni građani Republike Hrvatske, koji su vrlo uspješni u svojim poslovima a interes u Hajduku im je samo ljubav. Isti taj Nadzorni odbor je transparentno, putem javnog natječaja birao i predsjednika Uprave.

“Naš Hajduk” je preusmjerio Hajduk u jednom novom pravcu za kojeg svi zajedno duboko vjerujemo kako je put ozdravljenja, a našu povezanost s navijačima, zbog kojih i za koje i postoji naš klub, smatramo najvećim blagom. Ponosni smo na činjenicu da imamo najgledaniju momčad u Prvoj ligi, da je poljudski prosjek navijača po posjećenosti uvjerljivo najveći u domaćem nam natjecanju.

Smatramo stoga riječi Dinamova izvršnog predsjednika grubom povredom poslovne korektnosti, sportskog fair-playa i omalovažavanje cijelog ovog Hajdukova projekta u kojem su jedinstveni klub i navijači. Takvim porukama nedvojbeno se nanosi i velika šteta svim naporima u snižavanju tenzija između nogometnog juga i sjevera zajedničke nam domovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara