Hajduk sada ne bojkotira derbi zbog Mamićevih crnih lista: Na Maksimir ne smije 90 navijača Bilih

Hajduk sada ne bojkotira derbi zbog Mamićevih crnih lista: Na Maksimir ne smije 90 navijača Bilih

Foto: Index

DINAMO i HAJDUK dogovorili su prodaju ulaznica navijačima Hajduka za subotnji derbi, koji se od 17 sati igra na Maksimiru.

Navijači Hajduka ulaznice za derbi na Maksimiru kupuju na Poljudu i u "sterilnoj zoni" na Borongaju

Iz Maksimira je na Poljud poslano tisuću ulaznica koju se danas do 19 satii prodavale u Hajdukovom Odjelu za članstvo. Cijena karte za južnu tribinu je 10 kuna, a kupovala se na ime uz obavezno predočenje osobne iskaznice.

Osim toga, Dinamo navijačima Hajduka jamči preuzimanje ulaznica i prije ulaza na južnu tribinu Maksimira, u "sterilnoj zoni" na Borongaju, za one koji su se odlučili za kupnju karata putem interneta.

Dinamo je prije neodigranog derbija tvrdio kako je "bezočna laž" da taj klub sastavlja crnu listu i poručio kako je lista s 92 nepoželjna navijača Hajduka došla iz splitske policije

Hajduk ne smije prodavati ulaznice "navijačima sa zabranom" prisustvovanja utakmicama, čije ime se nalazi na policijskom popisu, jer osim ulaznica, put Poljuda je s Maksimira otišao i popis navijača koji prema Zakonu o sprečavanju nereda ne mogu ući na Maksimir.

Ne zna se kolika je brojka nepoželjnih navijača Hajduka na Dinamovom stadionu u odnosu na popis u studenom, kada su u Dinamu tvrdili da je "bezočna laž" kako Dinamo sastavlja svoje popise, nego da je njima "splitska policija" poslala popis na kojem se nalaze imena 92 osobe koje ne smiju na stadion zbog kršenja "Zakona o navijačima".

U Dinamu su tada otkrili kako su navijačima Hajduka na ulazu u stadion prodali 82 ulaznice do trenutka kada je na blagajnu stigao prvi s popisa osoba koji ne mogao na stadion. Nakon što mu je Dinamo odbio prodati ulaznicu, ostali navijači Hajduka nisu htjeli ući na stadion ili pokušati kupiti ulaznicu.

Torcida se solidarizirala sa svojim članovima, a uprava i igrači Hajduka odbili igrati i derbija nije bilo

Pripadnici Torcide tvrdili su kako su policija i Dinamo na svoje crne liste stavili i i 50-ak torcidaša koji nisu prije evidentirani ili kažnjeni, a ostatak grupe se s njima solidarizirao i nije htio prisustovati utakmici.

Kada su navijači Hajduka mobitelima obavijestili vodstvo kluba što se događa pred ulazom na maksimirski jug, donesena je odluka da se i cijeli splitski klub solidarizira s navijačima i tako derbi nije odigran zbog Hajdukovog bojkota.

Hajduk pristaje na popis navijača kojima nije dopušten ulaz na Maksimir, ali to je onih 90 sa zabranom, a ne "pola Torcide" kao u studenom

Kao što vidimo, pola godine kasnije Dinamo i dalje inzistira da navijači Hajduka koji ne smiju ući na Maksimir tamo ne budu, a Hajduk na to pristaje, ali ne da kao i u studenom, na popisu zabranjenih bude "pola Torcide", nego oni koji zbog zabrane ionako neće putovati u Zagreb, jer zbog kršenja zakona koji se odnosi na cijelu Hrvatsku, ne smiju ući ni na Poljud. Njih je 90, doznajemo u Hajduku.

Podsjećamo, prije pola godine dio pripadnika Torcide našao se na Dinamovoj crnoj listi za derbi bez obzira na to što ne samo da nemaju zabranu, nego nikad uopće nisu bili kažnjavani.

Tko će stati iza stotina navijača Dinama rastjeranih s Maksimira?

S njima su se solidarizirali vodstvo i igrači Hajduka, dok za stotine navijača Dinama, koje su proizvoljno sastavljene crne liste bez ikakva uporišta u zakonu protjerale sa stadiona od njih otuđenog kluba, nikoga nije briga, najmanje klupsku vrhušku i igrače koji se žale zbog nedostatka navijača, praveći se da ne znaju zašto ih i zbog koga nema na maksimirskim tribinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara