Hajduk traži od Dinama da se Torcidi omogući kupnja ulaznica u Splitu

Hajduk traži od Dinama da se Torcidi omogući kupnja ulaznica u Splitu

Foto: Index

HRVATSKA iščekuje novi derbi Dinama i Hajduka (subota), prvi sudar na Maksimiru nakon onog neodigranog iz jesenskog dijela sezone, kada su Splićani odbili nastupiti kako bi se solidarizirali s navijačima kojima je zbog Mamićevih "crnih lista" bio zabranjen ulazak na stadion.

Od tada je prošlo sedam mjeseci, a bura koju je pokrenuo Hajdukov bojkot i prosvjed 30 tisuća ljudi na splitskoj Rivi odavno se stišala. Zahtjevi Hajduka, Torcide i Splićana ostali su neispunjeni, HNS i Dinamo nastavili su ih udarati ispod pojasa usprkos najavama dijaloga. Hajduku su oduzeti bodovi, stigle su nove kazne, a s dolaskom proljeća na Poljudu su se morali okrenuti rješavanju nagomilanih problema u vlastitom dvorištu, smjenama trenera i lošim rezultatima.

Dinamo: Za svakog kupca ulaznice vode se detaljni zapisi o prodaji

Uoči novog derbija u 34. kolu, na adresu Hajduka stigla je obavijest iz Dinama koju je potpisao direktor Tomislav Svetina, a tiče se organizacijskog protokola u vezi s navedenom utakmicom.

"GNK Dinamo ima, u skladu sa Zakonom o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Pravilnikom o sigurnosti HNS-a personaliziranu prodaju ulaznica za svoje utakmice. To u naravi znači da se za svakog kupca vode detaljni zapisi o prodaji tj. ulaznice se prodaju uz predočenje važećeg osobnog dokumenta. To se odnosi na kupnju ulaznica za sve tribine stadiona Maksimir. Za vaše navijače osigurali smo posebna prodajna mjesta koja će biti otvorena na sam dan utakmice na južnom ulazu u stadion, u vremenu od 14.00 do 17.45 sati. Naglašavamo da postoji mogućnost kupnje ulaznica u pretprodaji od 12. svibnja 2015. godine putem interneta čime želimo u bitnome olakšati kupnju navijačima Hajduka iz svih krajeva Hrvatske.

Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja ili koji ne ispunjavaju uvjete sadržane u članku 32. stavak 7. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Ulazi u stadion otvaraju se u 15.30 sati. Naša redarska služba će sukladno zakonskim ovlastima, na tzv. predulazima utvrđivati istovjetnosti osobnog dokumenta sa podacima o nositelju ulaznice. Na tribine neće moći ući nitko tko neće imati važeći dokument ili kojem će na predočenoj ulaznici biti upisani podaci različiti od pokazanog dokumenta. Isto tako, redarska služba će poduzimati mjere kojima će se osigurati da gledatelji ulaze na pravilnom dijelu stadiona, ne unose u stadion nikakve predmete i/ili supstance koji bi se mogli koristiti u djelima s elementima nasilja, alkohol, drogu, pirotehnička sredstva, transparente s obilježjima bilo kojeg oblika nesnošljivosti, diskriminacije, uvreda i poticanja na mržnju te općenito poduzeti sve mjere usmjerene prema suzbijanju kršenja članka 4. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

GNK Dinamo je osigurao tzv. sterilnu zonu na Borongaju za vaše navijače, u neposrednoj blizini ulaza na južnu tribinu stadiona Maksimir, a policija će izvršiti sigurni prihvat i njihovu prepratu u sterilnu zonu i na stadion", stoji u obavijesti.

Brbić: Nemoguće je da svi na vrijeme kupe personalizirane ulaznice

Oglasili su se i iz Hajduka. Predsjednik splitskog kluba Marin Brbić pisao je Dinamu, želi da se navijačima Hajduka omogući kupnja ulaznica u Splitu jer smatra da je nemoguće da svi na vriječe uoči utakmice kupe personalizirane ulaznice.

"Poštovani, 
 
s obzirom da je prodaja ulaznica za nogometne utakmice GNK Dinama na stadionu Maksimir personalizirana, što znači da se svaka ulaznica kupuje na ime i prezime vlasnika ulaznice, ovim putem Vam upućujemo zahtjev da se prodaja ulaznica za tribinu jug (gdje će biti smješteni navijači Hajduka) omogući i u Splitu.
 
Na ovaj način želimo omogućiti svim zainteresiranim navijačima HNK Hajduk da na vrijeme kupe ulaznicu za ovu utakmicu 34. kola MAXtv Prve lige, a sve u cilju izbjegavanja gužvi koje bi mogle nastati pred ulazom na stadion Maksimir, ako svi navijači Hajduka u isto vrijeme krenu kupovati ulaznice na blagajnama stadiona Maksimir (ispod južne tribine), s obzirom da sve navijače Hajduka, PU Zagrebačka organiziranim prijevozom u isto vrijeme dovodi pred stadion. 
 
Prema neslužbenim najava iz redova navijača, može se očekivati dolazak do 1.000 navijača Hajduka na ovu utakmicu pa smatramo da je fizički nemoguće da svi kupe personalizirane ulaznice za ovu utakmicu na vrijeme. Iz tog razloga, predlažemo da se našim navijačima omogući kupnja ulaznica za ovu utakmicu i u Splitu. Mislimo da Vam ovo ne bi bio problem, jer ste već ranije i drugim nogometnim klubovima izlazili u susret i omogućili im ovo isto."
 
Derbi Dinama i Hajduka igra se u subotu od 17 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara