Hajduku odobren kredit, Maleš dao ostavku, uplašio se kaznene odgovornosti

Hajduku odobren kredit, Maleš dao ostavku, uplašio se kaznene odgovornosti

Foto: Ante Čizmić / Cropix

NAKON cjelodnevne rasprave splitskog Gradskog vijeća, koja je velikim dijelom bila zatvorena za javnost da se ne doznaju plaće Uprave, Hajduku je na koncu ipak odobreno dizanje 60 milijuna kuna kredita. Ne bez žrtava. Predsjednik Hrvoje Maleš dao je ostavku.

"Ako je moja ostavka, uvjet za spas Hajduka, evo je", kazao je Maleš gradskim vijećnicima koji su kritizirala rad aktualne, ali i prethodnih Uprava odgovornih za 180 milijuna kuna minusa.

Prepali se materijalne i kaznene odgovornosti

Moguće da se Maleš uplašio zahtjeva Luke Roguljića, vijećnika iz redova HDSSD-a, koji je podršku kreditu uvjetovao obavezivanjem šefa i članova Uprave na materijalnu i kaznenu odgovornost te solidarnu odgovornost Nadzornog odbora u slučaju nanošenja štete, ako Hajduk ne bude mogao vratiti kredit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roguljićeva ideja o odgovornosti nije se svidjela ni šefu Nadzornog odbora Josipu Paladinu, koji je također zaprijetio ostavkom ukoliko prođe njegov prijedlog. 

Komisija za transakcije

Na kraju je Roguljić ipak odustao, svjestan da je u nedostatku nekih članova HGS-a i Luke Podruga prijeko potrebni 13. glas za kredit, bez kojeg Hajduk, kako kaže Paladino, sutra ide u bankrot! HDSSD-ovac je tako spasio Hajduk od stečaja u koji ga je svojim odbijanjem kredita vukao SDP na čelu s Marinom Jurjevićem Bajom i njihovim gradonačelničkim kandidatom Ivo Baldasarom.

"Jednostavno nisam mogao dozvoliti da stogodišnja tradicija Splita i Dalmacije ode u bankrot tako da sam povukao točku o pokretnju materijalne i kaznene odgovornosti, koja međutim i dalje ostaje po Zakonu o trgovačkim društvima", izjavio je za Index Roguljić. 

Prihvaćen je njegov prijedlog da se osnuje posebna Komisija iz redova svih stranaka i nezavisnih lista u Gradskom vijeću koja će kontrolirati financijske transakcije Hajduka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara