Halilhodžić: Regionalna liga bila bi fašistima prilika za iživljavanje

Halilhodžić: Regionalna liga bila bi fašistima prilika za iživljavanje

Foto: Drago Sopta / Cropix

VAHID HALILHODŽIĆ s Alžirom se priprema za Afrički kup nacija na kojem u teškoj skupini igra protiv Tunisa, Obale Bjelokosti i Toga.

U razgovoru za portal SCSport.ba bivši trener zagrebačkog Dinama komentirao je nogometne aktualnosti u svijetu i regiji.

Vaha protiv "Drogbine generacije" na Afričkom kupu nacija

Najprije je iznio očekivanja u borbi za prvaka Afrike: "Dobili smo najtežu skupinu, očekuju nas veliki izazovi, 95 posto mojih igrača nikada nije igralo na tako velikom turniru. Mladi smo i neiskusni, ali ambiciozni".

Nekada je bosanskohercegovački stručnjak trenirao Obalu Bjelokosti s Didierom Drogbom u najboljim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je ekipa s najboljim pojedincima, ali i kao momčad. Imaju posebne motive jer je Drogbinoj generaciji ovo zadnja prilika za naslov", rekao je Vaha.

"BiH je jedna od deset najboljih momčadi u Europi"

Nedavno je u prijateljskoj utakmici izgubio od BiH. "BiH je jedna od deset najboljih momčadi u Europi, bilo bi šteta da ne odu na Svjetsko prvenstvo. Moraju iskoristiti ovu šansu".

Nastavio je pratiti nogomet u regiji nakon što je 2010. otišao iz Dinama.

"Sve zemlje bivše Jugoslavije bi trebale imati predstavnika u europskim natjecanjima svake godine. Ekonomska situacija je teška, prodaju se igrači, ali ja sam optimističan jer uvijek ima talenata koji se izdvoje", rekao je Halilhodžić koji ne vjeruje kako je regionalna liga na Balkanu moguća:

"Nije još došlo vrijeme za to. Bila bi to prilika fašistima da se iživljavaju i liječe svoje frustracije. Mnogi su namazani ratnim bojama, pa mislim da se nogomet ne bi trebao miješati u to".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara