"Hrvanje" ipak vratili na Olimpijske igre: Drevnom sportu dodaju MMA show

Foto: Guliver Images/Getty Images

IZVRŠNI odbor Međunarodnog olimpijskog odbora odlučilo je kako se hrvanje vraća u program Olimpijskih igara koje će se održati 2020. godine u Tokiju.

Sredinom veljače spomenuti je odbor šokirao sportsku javnost s odlukom da se ovaj antički sport briše s liste sportova uvrštenih u program Igara 2020. godine, ali nakon nekoliko temeljnih promjena u svjetskoj organizaciji tog sporta, MOO je odlučio pružiti novu šansu hrvanju, dok su odbijenicu dobili bejzbol/softbol i skvoš.

Koje su to promjene koje očekuju hrvanje? Naime, nakon fijaska u veljači, Rafael Martinetti smijenjen je s mjesta predsjednika Svjetske hrvačke federacije, a na njegovu poziciju ustoličen je srpski predstavnik Nenad Lalović.

Lalović je nedavno izjavio kako će hrvanje posuditi neke trikove iz svijeta MMA-a. Nagađa se da će u povijest otići hrvački triko te podloga na kojoj se borci bore.

"Televizijski producenti su nam rekli da to ne izgleda privlačno na televiziji", rekao je Lalović.

Što još? Lalović je najavio bogatije vizualne efekte te glazbenu podlogu prilikom ulaska hrvača u novi ring.

Čelnici Svjetske hrvačke federacije bili su primorani napraviti tu drastičnu reformu jer je njihov sport, kako su to objasnili iz MOO-a, postao dosadan publici. Uglavnom, sve promjene koje su ovdje nabrojane trebale bi oživjeti do Igara 2016. godine koje će se održati u Riju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara