Hrvat stigao pokoriti Sao Paulo: Miočić šest kilograma teži od ugojenog Maldonada

Foto: Fightsite

ZAVRŠENO je vaganje za sutrašnji finalni event brazilskog Ultimate Fightera u kojem će hrvatsko-brazilski okršaj najaviti onaj nogometni za 13 dana na otvaranju Svjestkog prvenstva.

Vaganje su zadovoljili svi borci, a sudionici glavne borbe imali su šest kilograma razlike. Američki borac hrvatskog porijekla Stipe Miočić izvagao je 108 kilograma, dok je Maldonado bio izuzetno deblji nego inače, a vaga je pokazala 102 kilograma.

Sve je spremno i za finale brazilskog Ultimate Fightera, nakon što je isti zaključak bio i nakon berlinskog vaganja. Stipe Miočić izgledao je sjajno, a i vaga je pokazala, za njega standardnih, 108 kilograma. Fabio Maldonado, koji se inače bori u poluteškoj kategoriji, došao je vidljivo deblji nego inače, a to je dokazala i vaga, koja je pokazala čak 102 kilograma, što je čak devet kilograma više od kilaže na kojoj inače odrađuje borbe.

Ni na staredownu nije bilo napetosti, borci su pokazali poštovanje jedan prema drugom, iako je na konferenciji za novinare bilo dosta "opasnih" riječi upučeno od strane Maldonada. Najveće ovacije ipak su dobili finalisti brazilskog Ultimate Fightera, kao i dvije velike domaće zvijezde, Demian Maia i Rony Jason.

Miočić pohvalio nabrijanog Maldonada

U kratkim izjavama su najavili sutrašnji dvoboj. Miočić je pohvalio Maldonada...

"Fabio je čvrst borac, uvijek je speman za dvoboj i vrlo je kvalitetan boksač. Ja unatoč svemu idem na pobjedu. Imam vrhunske trenere, razradili smo plan, borit ću se onako kako znam. On smatra da je njegov boks bolji od moga, no ja mislim drugačije. Vidjet ćemo sve u subotu", objasnio je naš Miočić i dodao:

"On voli prići bliže i boriti se iz blizine. Ja volim držati distancu. Sve ovisi tko će nametnuti svoj ritam."

Upitan o promjeni vremenske zone i razlike u klimi, Stipe je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlika je samo jedan sat kada govorimo u vremenu, a ovdje je zapravo hladnije nego u Clevelandu jer ste vi sada u zimi. Nemam nikakvih problema s prilagodbom, dobro spavam, dobro se osjećam. Ništa se nije promijenilo u odnosu na Cleveland. Meni je najbitnije da pobjedim, ne zamaram se na koji način. Nisam se brinuo o tome što i kako zato što Maldonado nije rangiran kao teškaš. Razmišljam samo o suboti i meču."

Miočić je pokušao prognozirati i dvoboj za naslov u teškoj kategoriji između Velasqueza i Werudma...

"Teška borba i mrzim predviđati. Bit će to dobra borba. Cain je životinja, no Werdum je sve bolji i bolji. Toliko je napredovao. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Werdum suprotstaviti pritisku Velasqueza koji stalno ide prema naprijed. Možda ga uspije uhvatiti s nekim udarcem ili ga srušiti jer je jako dobar na podu."

Na kraju je Stipe odgovorio i na pitanje planira li se i dalje boriti protiv JDS-a koji je bio njegov originalni protivnik na ovoj priredbi.

"Da naravno, ali sada o tome ne razmišljam. Sada razmišljam samo o suboti i Maldonadu. Nema lake borbe u UFC-u. Sve su to sjajni protivnici", zaključio je Miočić.

Ultimate Fighter Brazil Finale - rezultati službenog vaganja (rezultata su u lbs)

Fabio Maldonado (225) vs. Stipe Miocic (238)
Antonio Carlos Jr. (212) vs. Vitor Miranda (216)
Warlley Alves de Andrade (185) vs. Marcio Alexandre Jr. (184)
Demian Maia (171) vs. Alexander Yakovlev (170)
Rony Jason (146) vs. Robert Peralta (146)
Rodrigo Damm (156) vs. Rashid Magomedov (155)

Ernest Chavez (156) vs. Elias Silverio (155)
Paulo Thiago (171) vs. Gasan Umalatov (171)
Mark Eddiva (146) vs. Kevin Souza (145)

Ricardo Abreu (183) vs. Wagner Silva (184)
Marcos Rogerio de Lima (235) vs. Richardson Moreira (216)
Matt Hobar (136) vs. Pedro Munhoz (135)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara