Hrvatska na Maksimiru protiv Malte otvara kvalifikacije za Euro 2016

Hrvatska na Maksimiru protiv Malte otvara kvalifikacije za Euro 2016

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA nogometna reprezentacija prvu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2016 odigrat će u 9. rujna protiv Malte u Zagrebu, izvijestio je Hrvatski nogometni savez.

"Uefin novi koncept Europskih kvalifikacija donosi puno promjena, novih procedura i većih zahtjeva za nacionalne saveze. Tako je, uz unaprijed utvrđene satnice utakmica od strane Uefe, potrebno četiri mjeseca prije utakmice odabrati stadion na kojem će se utakmica igrati, a koji mora zadovoljavati sve UEFA-ine zahtjeve za taj susret.

Hrvatski nogometni savez odabrao je za susret s Maltom (9. rujna 2014.) stadion Maksimir u Zagrebu, a tim povodom ovoga tjedna se u Zagrebu nalazi Uefina inspekcija na čelu s Uefinom menadžericom mjesta odigravanja utakmice (venue manager) Soniom Diaz koja je dodijeljena Hrvatskoj za cijeli ciklus. Diaz će se s predstavnicima HNS-a i HRT-a kao nositeljima TV prava pregledati stadion, uključujući pozicije kamera, sustav ulaska na stadion i ostalu infrastrukturu", stoji u priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Saveza Davor Šuker najavio je kako će u slobodnom rujanskom terminu uoči susreta s Maltom hrvatska reprezentacija odigrati i prijateljsku utakmicu, u Hrvatskoj, ali ne u Zagrebu.

Cijene ulaznica za kvalifikacijski ogled s Maltom ostat će iste kakve su bile na Maksimiru i u proteklom kvalifikacijskom ciklusu:

Jug - 60 kuna
Sjever gore - 50 kuna
Sjever dolje - 70 kuna
Istok - 120 kuna
Zapad gore - 120 kuna
Zapad dolje - 250 kuna
VIP Zapad - 500 kuna

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara